9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАВинс Картър става анализатор

Винс Картър става анализатор

Бившият вече баскетболист на Атланта ще се присъедини към екипа на ESPN

Една от легендарните фигури в НБА от последните две десетилетия Винс Картър тръгва по нов път. 43-годишният бивш баскетболист ще се присъедини към екипа на ESPN като анализатор, съобщава “Ню Йорк пост“.

Според информацията, участникът в 8 издания на Мача на звездите отвъд океана имаше вариант да се отдаде на анализи и през миналата година, когато бе свободен агент. Самият Картър има втора специалност “Комуникации” от университета Северна Каролина. Освен това, той участва в специален камп по темата, организиран от Асоциацията на играчите към НБА, което го прави идеален за позицията.

Винс Картър официално сложи край на активната си спортна кариера през юни. Още преди началото на 2019/2020 той обяви, че за него това ще бъде последен сезон в НБА.

Златният олимпийски медалист със САЩ от Сидни 2000 отдава на играта 22 години от живота си. Винс Картър преминава през тимове като Атланта, Торонто, Бруклин, Орландо, Финикс, Далас, Мемфис и Сакраменто. На сметката си има общо 25 728 точки, 6606 борби и 4714 асистенции в най-силното първенство в света.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани