11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаМилош Теодосич отново у дома след 16-годишна пауза (видео)

Милош Теодосич отново у дома след 16-годишна пауза (видео)

Гардът ще ниже асистенции за Цървена Звезда

Цървена Звезда се разбра с един от най-добрите гардове на Стария континент. Сръбският гранд представи като свое ново попълнение Милош Теодосич.

Милош Теодосич се завръща у дома, където ще играе за първи път от 2007 г., когато бе част от ФМП. Освен това, защитава още цветовете на Борац Чачак, Олимпиакос, ЦСКА Москва и Виртус Болоня по европейските терени. Отвъд океана има два сезона в Лос Анджелис Клипърс.

Носител на трофея в Евролигата от 2016 г., като става и Най-полезен играч на турнира през 2010 г. Част от Отбора на десетилетието (б.а. – от 2010 г. до 2020 г.). 3 пъти е в Идеалния тим на сезона в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Носител на златото в Еврокъп от 2021/2022, като в него e избран за MVP и най-добър подавач. Има още 1 титла и 2 Супекупи на Италия. 6 пъти е шампион във ВТБ Лигата и 2 пъти в руското първенство. Във визитката му са още 2 Купи на Гърция и 2 Купи на Сърбия. Играч №1 на Европа през 2010 г.

През миналия сезон с Виртус Болоня Милош Теодосич записва средни показатели от 10.3 точки, 1.6 борби и 6 асистенции в общо 26 мача в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани