8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияМонтана 2003 избра новия си треньор

Монтана 2003 избра новия си треньор

Преслав Пешев ще седне на пейката на вицешампиона на България

Монтана 2003 избра своя нов треньор. На пейката на „белите“ ще седне Преслав Пешев. Българинът и монтанки се споразумяха за договор, който ще бъде за следващия сезон. Той заменя на поста Николай Господинов, който пое в посока Швейцария, където ще води Нион.

В последните две години Пешев бе част от щаба на Балкан Ботевград, като през миналия сезон пое за кратко функциите на старши-треньор след раздялата с Тони Дечев. Впоследствие младият наставник бе сред помощниците на Петър Златанович и помогна за спечелването на титлата в НБЛ. Кампания по-рано изпълняваше същата роля и в екипа на Небойша Видич, като също допринесе за това златото в българския елит да отиде във витрината на „зелените“.

Това е втори период за родения в София треньор при „зелените след този от 2016 до 2020 година. На сметката с тима от Ботевград има още една титла и сребро в българския елит, както и бронз от турнира за Купата на България.

Обстановката в Монтана не е непозната за 28-годишния специалист, който влезе в ролята на асистент на Стефан Михайлов през 2020/2021, когато спечели среброто в женската А група и за купата на страната, както и бронза в Адриатическата лига.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани