11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаМенорка ще продължи да разчита на Емил Стоилов

Менорка ще продължи да разчита на Емил Стоилов

Центърът ще играе за тима на Хавиер Замора и през 2023/2024

Емил Стоилов ще остане в Испания и през следващия сезон. Центърът ще носи екипа на участника в лига LEB Oro Менорка през 2023/2024.

Емил има страхотни качества, умее да играе с гръб към коша, да контролира ситуацията на терена, да блокира изстрели и да играе динамично. В личен план той е един от най-добрите хора, с които съм имал късмета да се срещна по време на моята кариера. Играч с огромно сърце, който заслужава всичко хубаво, което му се случва„, казва за българина треньорът на Менорка Хавиер Замора.

210-сантиметровият играч бе част от състава и през миналия сезон, като помогна на отбора да си осигури промоция в LEB Oro за първи път. Емил Стоилов се присъедини към тима през февруари под наем от Естудиантес.

През 2022/2023 Емил Стоилов има 13 мача с екипа на Менорка в лига LEB Plata. В тях той записва средно по 7.6 точки, 5.2 борби и 1.5 чадъра.

По време на подготовката си за новия сезон Менорка на Емил Стоилов ще участва на турнир, в който ще се включват още Валенсия и Гран Канария.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани