14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНБАМаями нанесе нов удар на Бостън за 2-0 във финалите на Изток...

Маями нанесе нов удар на Бостън за 2-0 във финалите на Изток (видео)

Хийт откраднаха домакинското предимство на съперника

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями продължава уверено към финалите в НБА. „Горещите“ обърнаха Бостън след 111:105 като гости и вече водят с 2-0 победи в битката за трофея в Източната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Джими Бътлър бе в основата на успеха на Маями с 27 точки, гарнирани с 8 борби и 6 асистенции. Кейлъб Мартин добави 25. Бам Адабайо бе близо до трипъл-дабъл – 22 точки, 17 борби и 9 асистенции.

Джейсън Тейтъм бе най-добър за Бостън с 34 точки, 13 борби и 8 асистенции. Джейлън Браун приключи с 16. С по 13 точки останаха Робърт Уилямс III и Малкълм Брогдън.

КЛЮЧЪТ: Селтикс имаха преднина от 11 точки в третия период, но Хийт не се дадоха. Водени от Джими Бътлър, „горещите“ заличиха изоставането си със силна последна част, която спечелиха с 36:22, надигравайки домакините. Маями доминираше под коша, като приключи двубоя с общо 45 срещу 35 борби за „келтите“.

И ОЩЕ: Двубоят не мина и без искри. Грант Уилямс и Джими Бътлър си размениха реплики, след като се изправиха очи в очи. Секунди преди това Уилямс вкара зад дъгата, като каза нещо на своя съперник, а от другата страна Бътлър бе точен за две точки, като бе и фаулиран от Уилямс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести за два мача в Маями, като първият от тях ще бъде на 22 май.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани