13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Този сезон имаме мъжкари в тима, което е много важно

Людмил Хаджисотиров: Този сезон имаме мъжкари в тима, което е много важно

Харесва ми, че има отборен дух и всички си помагат, заяви треньорът на Рилски спортист

Доволен съм от видяното. Поздравявам отбора, играчите, ръководството и всички фенове, които дойдоха да ни подкрепят. Това е много хубаво начало на сезона, доволен съм от борбеността на играчите. Мисля, че защитата беше доста ключова, ограничихме Балкан до 60 точки в тази зала, а в последната част допуснахме само 7. Моите баскетболисти играха с доста голямо желание и умно в по-голямата част от мача. Имаме добър потенциал, ние все още не сме се сработили като отбор. Балкан също разполага с нови играчи, двата отбора сме в процес на сработка, но се радвам, че в тази ситуация ние успяхме да бъдем победители. Това ни е втори трофей през тази година в залата в Ботевград, за съжаление не успяхме да спечелим финала в НБЛ. Доволен съм от всички, лошото е, че дадохме жертва в лицето на Мирослав Васов. Трябва да проверим точно къде е неговата контузия, надявам се да е добре„, заяви треньорът на носителя на Суперкупата на България Рилски спортист – Людмил Хаджисотиров след успеха над Балкан със 70:60. 

Рилски спортист ще постави втора Суперкупа на България във витрината си

„Харесва ми, че има отборен дух и всички си помагат, от пейката се подкрепят постоянно. Успяхме да се справим под напрежение. В един момент Балкан свали разликата до 5 точки, такава ситуация сплотява въпросния отбор, но ние успяхме да изконтролираме нещата и се радвам, че започваме сезона с трофей“, добави наставникът на самоковци, които стартират 2022/2023 по начина, по който дадоха ход и на миналия. 

Имаме мъжкари в отбора. Преди мача с Уулвс във ФИБА Къп Александър Янев имаше проблеми. Димаджио Уигинс вчера беше с висока температура и се чувстваше отпаднал. Имаше и болки в гърлото, до последния момент не знаехме дали ще играе, но момчето стисна зъби и показа характер. Този сезон имаме мъжкари в тима, което е много важно, признава Удо. 

Чавдар Костов е много важно попълнение. Това, което не се вижда с просто око, са огромните усилия, които хвърля в защита. Ясно е, че е много талантлив състезател, но когато захапе някой, изцежда го до последно и играе супер интензивно. Мисля, че това е заразно и за другите, тази година имаме много наставници по периметъра. Костов беше лидерът, който аз искам и очаквам, че ще бъде„, смята специалистът, който спечели още едно злато с Рилски. 

Мисля, че Брандън Рандълф и Деян Карамфилов тепърва ще се сработват. Брандън е по-висок и атлетичен гард, който реално може да играе на две позиции. Всички знаем, че Карамфилов е компютър в главата, изключително умен е и вижда ситуациите, но играе много интензивно и в защита, и в нападение. Дава друга енергия на отбора, освен това вкарва и много разум. Смятам, че са доста добра двойка, играчите сами си дават време на паркета и сами се сменят. Откакто Карамфилов е в Рилски, за което аз много се радвам, сам си извоюва игровото време. Естествено, че ще се порадваме на трофея. След това започваме да се подготвяме за мача с Левски от първия кръг в НБЛ“, завърши Людмил Хаджисотиров. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани