21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: Напрежението от това, че бяхме домакини в първия ни официален...

Тони Дечев: Напрежението от това, че бяхме домакини в първия ни официален мач изигра роля

На първо четене Рилски спортист изглежда по-добре, допълни наставникът на Балкан

На първо четене Рилски спортист изглежда по-добре, по-сработен и стои по-добре физически. Общо взето напрежението от това, че бяхме домакини в първия ни официален мач изигра роля, защото ние не отстъпваме нито в борбата, нито в защита. Стояхме добре физически, момчетата се бориха, показаха много добра енергия. Липсваха ни точките в нападение. По време на контролите залагахме на лесните точки от бърза атака и от втори шанс, но в този мач липсваха. Ако трябва да бъда точен, сме вкарали общо 8 точки от тези два показателя, а ние до този момент нямахме под 20. Това ни изигра лоша шега, защото да играеш само на постепенно нападение означава, че можеш да имаш много нисък процент. Напрежението бе именно при стрелбата ни от тройката, където имаме само 25%. Напрежението винаги идва от играта в нападение“, заяви треньорът на Балкан Тони Дечев след загубата във финала за Суперкупата от Рилски с 60:70.

Включването в игра на Константин Тошков и Илиян Пищиков не е принудително. Ако обърнете внимание, ще видите, че във всичките мачове тези две момчета имат средно по 17 до 20 минути, така че това не е принудително. Виждате как играят в защита и каква енергия дават на отбора. Да, класата я нямат, но дават това, което много трябва на един отбор, за което им благодаря“, допълни наставникът на шампионите.

Рилски спортист ще постави втора Суперкупа на България във витрината си

„Не мога да кажа кога Райън Хароу ще се завърне в игра. Получи контузия в гърба преди мача. Ако трябва, ще правим някакви изследвания. Той е имал подобни проблеми и преди това, тепърва ще ги решаваме тези неща“, добави той.

Относно Калвин Годфри, той не е контузен. Дойде в безобразно физическо състояние, не покрива критериите на нашия отбор за играч, който на този етап може да ни свърши работа и тепърва ще взимаме решение какво ще правим с него“, разкри Тони Дечев относно oтсъствието на американеца в състава на Балкан за финала за Суперкупата.

Рилски спортист ще постави втора Суперкупа на България във витрината си

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани