11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияРилски спортист ще постави втора Суперкупа на България във витрината си (ВИДЕО)

Рилски спортист ще постави втора Суперкупа на България във витрината си (ВИДЕО)

Самоковци започват сезона с трофей

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледите на президента на БФБ Георги Глушков и на новия изпълнителния директор на централата Филип Виденов Рилски спортист достигна до Суперкупата на България за втора поредна година. В „Арена Ботевград“ отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Балкан със 70:60 във финала на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов завърши с 18 точки, от които 5 тройки, за победителите. Димаджио Уигинс се включи от пейката с 14 и 6 борби. Брандън Рандолф се разписа с 12 точки и 7 борби. Еван Бати вкара 10 точки. Александър Янев отбеляза 9. Деян Карамфилов направи 12 асистенции плюс 7 точки, което му донесе приза за Най-полезен играч в срещата.

Павлин Иванов бе най-добър за Балкан с 14 точки. Димитър Димитров остави срещу името си 13 и 6 борби. Мануел Суарес оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 14 борби.

И ОЩЕ: Балкан бе без Калвин Годфри и Райън Хароу. Бъдещето на първия в клуба е под въпрос, докато вторият има проблем с гърба.

По време на двубоя травма получи Мирослав Васов от Рилски спортист. 

РАЗВИТИЕТО: След равностойни първи 10 минути Брандън Рандолф и Димаджио Уигинс изведоха Рилски спортист до 18:17. През втория период самоковци стигнаха до двуцифрен аванс за 34:24, водени от Деян Карамфилов, Чавдар Костов и Александър Янев. Балкан отвърна чрез Павлин Иванов и Девантей Фостър за 34:38. Димаджио Уигинс пък фиксира 40:34 в полза на Рилецо на голямата почивка.

След паузата Рилски започна със серия от 16-6, дело на Чавдар Костов, Деян Карамфилов, Александър Янев и Брандън Рандолф, за да дръпне с 16 точки за 56:40. „Зелените“ реагираха и се доближиха 5 точки с помощта на Константин Тошков, Девонтей Фостър, Мануел Суарес и Павлин Иванов за 58:53 след 30 минути. През последната четвърт ботевградчани сведоха пасива си до 3 точки след тройка на Илиян Пищиков. Самоковци обаче не за забавиха и отново стигнаха до 9 точки в своя полза след успешни акции на Еван Бати и Димаджио Уигинс. До финалната сирена Балкан сe oзова отново на 5 точки от съперника, но повече не успя да се доближи.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Новият сезон в НБЛ ще стартира в края на седмицата. На 8 октомври Рилски спортист ще гостува на Левски, докато Балкан ще почива в 1 кръг.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – РИЛСКИ СПОРТИСТ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани