14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Тази победа беше доста ценна

Людмил Хаджисотиров: Тази победа беше доста ценна

Момчетата осъзнават своята роля и знаят, че отборът е на първо място, заяви треньорът на Рилски спортист

Направихме някои анализи на почивката, нашият отбор изпусна много отворени стрелби през първото полувреме, иначе в защита не сме правили кой знае какви грешки. Реализирахме 31 точки в третата част, мисля, че това направи разликата. На няколко пъти повеждахме с двуцифрена преднина, но много лесно оставяхме ЦСКА да се върне, тъй като направихме технически грешки, които днес успяхме да компенсираме, но по-нататък могат да бъдат наказани. Трябва да имаме по-високо ниво на концентрация. Имаше баскетболисти, които не бяха играли от месец, но ги върнахме в ротацията с този мач. Мисля, че донякъде това ни наруши ритъма, но то нормално. Без да играят няма как да влязат в ритъм. Грешките са част от този процес. Смятам, че можем да играем много по-добре, но в крайна сметка е важна победата. ЦСКА е доста добър отбор, има за треньор националния селекционер в лицето на Росен Барчовски, от който съм се учил и ми е помагал за моето израстване в треньорската професия. Играчите на ЦСКА ще стават още по-силни, тази победа беше доста ценна„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над ЦСКА с 82:76 в мач от НБЛ. 

Единият от фокусите беше да ограничим Зейн Ноулс, защото разполага с голямо и силно тяло. Много добре завършва около коша. Когато той играе силно, се отварят доста стрелби по периметъра. Не успяхме да спрем стрелбата на домакините през първото полувреме, получихме 6 тройки, но през второто допуснахме 4. Ние стреляхме по-зле от останалите си мачове, затова вкарахме 82 точки. Трябва да можем да се вадим от такива кризисни ситуации с опит, акъл, воля, характер и игра, добави наставникът на самоковци, които са с баланс от 14-0 на върха в НБЛ.

„Младите момчета имат по-голяма роля през целия сезон. Всеки един играч е важен в нашия тим, включително 13-тия и 14-тия. Да, двама остават извън групата, но са много важни в тренировъчния процес. Имахме контузии и точно тези момчета стъпиха в двубоите и помогнаха. Момчетата осъзнават своята роля и знаят, че отборът е на първо място. Всеки се старае да помага по най-добрия начин“, завърши Людмил Хаджисотиров. 

ЦСКА озори Рилски спортист, но не успя да спре успешната му серия в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани