12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаЛюдмил Хаджисотиров пред BBALL.BG: Турнирът от ФИБА Къп в Самоков е доказателство...

Людмил Хаджисотиров пред BBALL.BG: Турнирът от ФИБА Къп в Самоков е доказателство за постоянството, което имаме

Мисля, че ще бъдем приятен отбор за нас, неприятен за другите, казва треньорът на Рилски спортист

Рилски спортист ще се бори място в редовния сезон на ФИБА Къп. От днес до 30 септември Самоков приемa срещите от турнир C във втората по сила надпревара, организирана от международната централа. В него ще се включат самоковци, както и гръцкият Арис, литовският Уулвс, финладският Катая и израелския Апоел Хайфа.

Пред BBALL.BG треньорът на носителя на Купата и Суперкупата на България – Людмил Хаджисотиров говори за квалификацията в турнира ФИБА Къп, за съперниците и за подготовката на отбора си. Ето и какво сподели той:

– Какво е мнението ви за съперниците в квалификационния турнир?

– Като цяло смятам, че турнирът ще бъде сериозен със силни отбори. Арис като име го познаваме всички, с петима чужденци, национал и няколко добри местни играчи. Може би най-сериозният тим е този на Уулвс от Литва, където треньор е бившият наставник на Химки в Евролигата Римас Куртинайтис. Те имат няколко национали на Литва и американски гард от НБА. Отбор с голям бюджет и сериозни амбиции.

Апоел Хайфа е воден от Шарон Друкер, с петима американци плюс израелски гард, и Катая, който традиционно се представя солидно в европейските турнири и във Финландия.

– Как оценявате шансовете на вашия тим да се класира за груповата фаза на надпреварата?

– Много е трудно да се каже в момента. Подготвяме се доста сериозно, който и отбор да ни се падне. Ние сме нов състав, със седем нови, но до момента съм доволен. Виждам как работят играчите, като мотивация и отношение. Ще гледаме мача днес и след него ще има повече яснота какво да очакваме. Разбира се, ние във всеки двубой излизаме за победа.

– Доволен ли сте от подготовката и контролите, които изиграхте?

– Да, доволен съм. Ние реално имахме 7 контроли, от които в три бяхме в пълен състав. В тях изграждахме постепенно принципите и системата на игра. Имаме един малък здравословен проблем, ще видим до утре дали ще успеем да го разрешим. Но като цяло смятам, че момчетата започват да се напасват един към друг и да изграждаме това, което искаме.

– Новите попълнения свикват ли вече с отбора?

– Да, свикват, работят здраво. Прекрасни момчета са, мотивирани са, което е много важно и с националите, и останалите състезатели, които се познават, мисля, че ще бъдем приятен отбор за нас, неприятен за другите.

– Вие първи ще зададете ритъма на сезона с тази квалификация, след това ще имате Суперкупата на България. Мислите ли вече за мача в Ботевград или сте съсредоточени единствено върху срещите от пресявките в Самоков?

– Съсредоточени сме само върху квалификацията в момента. Ние сме в положение и състояние, в което можем да планираме само за един мач напред. Искаме да имаме добър облик и да изграждаме играта си във всеки един двубой и всеки един шанс, който имаме.

– Какво е за Самоков да приеме един такъв турнир?

– Мисля, че това домакинство е много добро за града, както и за спорта и баскетбола в България. Виждате, че идват едни доста силни отбори. Не идват често треньори на ниво Евролига в България и шампиони като Римас Куртинайтис. Дори само от тази гледна точка, това означава много. Мисля, че е една много добра реклама, доказателство за успехите на Рилски спортист и постоянството, което имаме.

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани