17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаЛитовци на пътя на Рилски по пътя към групите във ФИБА Къп...

Литовци на пътя на Рилски по пътя към групите във ФИБА Къп (видео)

Уулвс победи Арис и утре от 20.00 ч. ще спори с българския вицешампион

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Литовският Уулвс ще бъде съперник на Рилски спортист на полуфиналите в квалификацията във ФИБА Къп, която се провежда в Самоков. В първия мач от турнира днес отборът на Римас Куртинайтис се справи със съпротивата на гръцкия Арис след 83:72. Двубоят бе от 1/4-финалите.

НАЙ-ДОБРИ: Адас Юшкевичус и Реджимантас Миниотас, който игра срещу България в световните квалификации през юли, завършиха с по 20 точки за Уулвс, като вторият грабна и 12 борби за дабъл-дабъл. Бившият баскетболист на Индиана в НБА Ахмад Кавър добави 11 и 5 асистенции. Арнас Беручка се разписа с 10 точки.

Бившият възпитаник на университета Арканзас Джей Ди Нотае бе най-резултатен за Арис с 18 точки и 7 борби. Джош Хагинс го последва с 16. Василис Кавадас и Василис Толиопулос останаха с по 11 точки, като първият овладя и 12 борби.

КЛЮЧЪТ: Интригата се запази до последната четвърт, в която момчетата на Римас Куртинайтис нанесоха своя удар. Литовците достигнаха до двуцифрен аванс след серия от 12-0, дело на Арнас Беручка, Реджимантас Миниотас и Миндаугас Лукаускис, за да излязят напред с 83:69 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (28 септември) от 20.00 ч. в „Арена Самоков“ Уулвс ще спори с Рилски спортист във втория полуфинал на квалификацията във ФИБА Къп. Три часа по-рано на паркета ще излязат Катая и Апоел Хайфа в първия мач от втория етап на турнира.

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани