13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Ние сме сплотен отбор, но не и такъв, който може...

Людмил Хаджисотиров: Ние сме сплотен отбор, но не и такъв, който може да си прави сметки

Въпреки че имаме пет победи, аз имам по-големи амбиции, заяви треньорът на Рилски

Поздравления, че успяхме да се преборим и да спечелим. Общо взето се случи всичко, което очаквах. След този здрав мач, който изиграхме в Израел през седмицата и след това пътуване, момчетата бяха видимо изморени. На това отдавам по-бавното начало, след това започнахме да влизаме постепенно в час. Домакините се опитаха да сменят ритъма със зоновата защита, в началото това сработи, но впоследствие направихме добри нападения. Хубаво включване на Ей Джей Хес от пейката. Най-важното е, че постигнахме това, за което дойдохме. Поздравявам и Берое, който в своята зала е неприятен отбор и има солидни високи играчи. Определено може да изненада повечето тимове, както се случи с Балкан„, заяви пред Max Sport треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Берое с 90:79.

Берое води в първенството по борби, както и по същия показател в нападение. Нашата цел бе да лимитираме Берое точно в този елемент. Имат само шест борби в офанзивен план, което означава, че сме свършили много добра работа. Спечелихме борбата с 45-29. Имаме 18 в нападение, 9 от които на Трей Портър, който до този момент прави страхотен сезон. Много ни помага. Тези втори шансове, които получаваме след борбите, са много важни“, каза още наставникът на самоковци, които записаха пета поредна победа в НБЛ.

Аз казах и преди началото на първенството, че ще бъде много оспорвано. Въпреки че имаме пет победи, аз имам по-големи амбиции и изисквания към нашата игра. Можем да играем и по-добре. Има обективни причини, поради които това все още не може да се случи. Надявам се, че ще ги поправим. Нямаме повече мачове в НБЛ до началото на декември, така че сега трябва да се фокусираме върху ФИБА Къп и оставащите две срещи„, добави Удо.

Ние сме сплотен отбор, но не и такъв, който може да си прави сметки, особено във ФИБА Къп, защото се вижда с какви съперници играем. Вижда се, че имаме голямо сърце и характер, реално успяваме да надвиваме и тимове с по-високи бюджети. Трефъл Сопот също е такъв. Най-важното е да се възстановим физически. Само хора, които не са играли баскетбол и не са пътували, не знаят каква е умората от това натоварване. Възстановим ли се физически, смятам, че и психически ще сме по-свежи. Ще се подготвим максимално добре, играем мач за мач. Всичките имаме голямо желание да победим Трефъл, а след това ще мислим за по-напред. Трябва да ограничи силните страни на поляците и да не започваме мача така, както стартирахме в Полша. Там загубихме първата част, но след това спечелихме останалите три или бяхме равни. Ако направим това нещо, ще имаме добър шанс“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Рилски спортист пребори Берое в Стара Загора

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани