17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияРилски спортист пребори Берое в Стара Загора

Рилски спортист пребори Берое в Стара Загора

5 поред за самовци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист запазва първото си място в НБЛ, фиксирайки пети пореден успех. В зала „Общинска“ в Стара Загора носителят на Купата и Суперкупата на България надделя над Берое с 90:79 като гост в мач от 5 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Рилски е на върха в подреждането, без допуснато поражение. Старозагорци са с баланс 3-2 и са трети.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Портър бе много полезен за Рилски спортист и оформи дабъл-дабъл – 22 точки и 17 борби. Ей Джей Хес се включи от пейката с 16. Брендън Браун се разписа с 14 точки. Деян Карамфилов и Павлин Иванов приключиха съответно с по 12 и 10.

Антон Кук бе над всички за Берое с 24 точки 7 асистенции. Александър Янев реализира 21 плюс 7 борби. Обина Олека остана с 11 точки и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като първата бе за Берое, който воден от Александър Янев и Дамян Минков, фиксира 25:21 в своя полза. Рилецо имаше предимство във втория период и чрез Брендън Браун, Алекс Симеонов и Трей Портър обърна до 46:42. След паузата участникът във ФИБА Къп се изстреля напред с 15 точки чрез Златин Георгиев, Трей Портър и Брендън Браун. Старозагорци не се отказваха и се доближиха на 8 точки чрез Александър Янев, Седариан Рейнс и Антон Кук. През последната част домакините се двигнаха на щурм, който ги върна до -4 след успешни акции на Антон Кук и Обина Олека. Успехът на вицешампионите подпечатаха Трей Портър и Ей Джей Хес. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 декември Рилски спортист ще приеме Балкан в НБЛ, а Берое ще играе срещу Черноморец в Бургас.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани