7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаЛюдмил Хаджисотиров: Държим главите високо вдигнати и с гордост ще продължим да...

Людмил Хаджисотиров: Държим главите високо вдигнати и с гордост ще продължим да се борим

Виждаме каква разлика прави един играч от НБА за 250 000 долара, допълва треньорът на Рилецо

Поздравявам Прометей, както и моя отбор, защото игра много борбено. Ние направихме три равни части срещу тим, който има много по-висока класа. Виждаме каква разлика прави един играч от НБА за 250 000 долара. Опитахме се да спрем Рашад Вон, но той ни вкара 27 точки с лекота. Украинците имат страшни глигани под коша, искахме да дублираме Майк Майърс, защото и Киев сториха същото. Много е труден за спиране под коша, това отвори рискове за стрелби от далечна дистанция. Силните отбори имат оръжия навсякъде, трябва да си избереш отровата и по-малкото зло„, заяви пред БНТ 3 Людмил Хаджисотиров след загубата на Рилски от украинския тим със 76:89.

Поздравявам играчите си, защото се бориха за всяка топка. Играхме като равни с равни с отбор, който има много по-голям бюджет. Украинците направиха голяма разлика във втората част и след това ни беше трудно да се върнем. Всеки, който влезе, се раздаваше максимално. На моменти малко губихме концентрация. По-трудно е срещу такива големи тела. Някои от основните им реализатори не са на нивото, което е в България, но това е очаквано. Опитахме се да се борим за всяка точка“, каза още наставникът на самоковци, които допуснаха второ поредно поражение във ФИБА Къп.

Утре също имаме мач, турнирът не е свършил. Не сме се отказали, ще се подготвим за Киев, който също е силен тим. Те са първенци в Украйна, но ще се борим за победа. Това е незаменим опит за нас като сблъсък с играчи и състави от такова ниво. Няма как да се симулира нито на тренировка, нито гледайки го по телевизията. Просто е различно. Ще си направим бързо анализите за утре и ще излезем пределно мотивирани. В такива мачове трябва и късмет“, каза още Удо.

Имахме няколко топки, с които можехме да свалим разликата под 10 точки, но те буквално отидоха в техните ръце и ни вкараха лесни кошове. Това са малки психологически моменти и микроситуации, но когато човек е дал най-доброто от себе си и се е изразходвал, а по-класният отбор е спечелил, няма от какво да се срамуваме. Държим главите високо вдигнати и с гордост ще продължим да се борим“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Втора грешна стъпка за Рилски във ФИБА Къп (видео)

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани