16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: В последната четвърт вече избухнахме

Людмил Хаджисотиров: В последната четвърт вече избухнахме

Аз вярвам в моя тим, заяви наставникът на Рилски спортист

Слабото започване на мача от наша страна се получи от липса на концентрация след срещата, която изиграхме срещу Киев във ФИБА Къп. Въпреки че доста говорихме да няма подценяване и да подходим максимално мобилизирано, не се получи на паркета. Не започнахме агресивно в защита, през първото полувреме вкарахме 46 точки без да правим нищо особено, но допуснахме Спартак да ни реализира 44, което за мен е недопустимо. Те имаха и 14 борби в нападение за целия мач. Киев не успя да овладее толкова борби под нашия кош“, заяви пред Max Sport треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над плевенчани с 93:70.

„През второто полувреме нещата се промениха. В третата част отбелязахме 18 точки, което не е много, но позволихме само 12. Защитата беше съвсем различна. В последната четвърт вече избухнахме, което беше нормално. Ние говорихме, че ако продължаваме да играем агресивно и едно такова темпо, това ще ни се отплати в един момент, защото сме подготвени и имаме голяма ротация“, каза още наставникът на самоковци, които записаха четвърта поредна победа в НБЛ.

Като цяло не бяхме концентрирани. Джеймс Паджет направи много бързо лични нарушения, това беше един от проблемите. Във втората част влязохме в бонус след 3 изиграни минути. Спартак изпълни 20 наказателни удара само преди почивката без да има преимущество в ръста. Очаква се много повече от него. Мисля, че Ей Джей Хес се включва добре, Мирослав Васов вече се чувства много по-добре и утре ще пътува с нас за Израел, където ще се включи и ще помага“, добави Удо, чийто тим е едноличен лидер в шампионата.

Срещу Апоел Ейлат трябва да играем изключително здраво и да сме на върха на нашите възможности, защото този отбор е класен. Наскоро взеха още един американец, който играе като тежко крило. Трябва да се подготвим тактически и да си използваме максимално силните страни, за да лимитираме техните такива, особено под коша. Чака ни много здрав и решаващ мач, но аз вярвам в моя тим“, допълни треньорът на вицешампионите относно следващото им изпитание в Европа.

„Васил Попов се възстановява добре от своята контузия, трябват му опит и време, както и да играе допълнителни срещи, за да влезе в игрови ритъм. Това ще бъде важна година за него. Същото се отнася и за Георги Адирков. Истината е, че е за млади състезатели е по-трудно в такива отбори, които са начело и имат амбиции. Смятам, че и този сезон те ще имат шанс, важното е да са мотивирани и да работят много здраво“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Рилски спортист с по-точен мерник от Спартак

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани