8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияРилски спортист с по-точен мерник от Спартак

Рилски спортист с по-точен мерник от Спартак

4 поред за вицешампионите в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист записа четвърти пореден успех и остава едноличен лидер в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ вицешампионите се справиха със Спартак с 93:70 в мач от 4 кръг в мъжкия ни шампионат. Плевенчани пък са с баланс от 1-3 и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: В игра за Рилски спортист днес не се появи Мирослав Васов. От неговите колеги Трей Портър бе най-добър с 25 точки и 10 борби. Павлин Иванов добави 18 и 7 асистенции. Алекс Симеонов се разписа с 14 точки. Златин Георгиев приключи с 12 и 6 асистенции.

В редиците на Спартак Плевен не бяха Тодор Тодоров, който е с травма в коляното, както и Божидар Аврамов, което е болен. В тяхно отсъствие Симеон Илиев бе над всички с 23 точки и 6 борби. Димитър Маринчешки остана с 15 и 9 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата отбора заложиха на нападението през първите 10 минути, в които Спартак първи излезе напред с 16:9 чрез Симеон Илиев, Мартин Маринов и Димитър Маринчешки. Рилецо отговори чрез Брендън Браун, Трей Портър и Павлин Иванов за 26:26. През втория период надлъгването продължи преди домакините да вземат аванс от 6 точки за 39:33 чрез Алекс Симеонов и Павлин Иванов. Плевенчани обаче отново поставиха на таблото равенство за 42:42 чрез Димитър Маринчешки, Мартин Маринов и Симеон Илиев. Рилски все пак взе минимална преднина с кош със сирената на Златин Георгиев за 46:44. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Трей Портър, Бредън Браун и Павлин Иванов изведоха Рилски до 54:48. Спартак отвърна чрез Димитър Маринчешки и Симеон Илиев, за да се доближи на 2 точки. Алекс Симеонов и Златин Георгиев обаче наказаха няколко пропуски на съперника за 64:56. През последната четвърт носителите на Купата и Суперкупата на България стигнаха до 20 точки в своя полза чрез Трей Портър и Павлин Иванов за 82:62. До финалната сирена домакините не изпуснаха инициативата и спечелиха с 93:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 ноември Рилски спортист ще гостува на Берое, а два дни по-късно Спартак Плевен ще се изправи срещу Черноморец у дома.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани