11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Всички момчета допринесоха да се извадим в тази трудна ситуация

Людмил Хаджисотиров: Всички момчета допринесоха да се извадим в тази трудна ситуация

Баскетболът е физическа игра и това е атрактивното, заяви треньорът на Рилски

Беше много трудно, защото Балкан е силен отбор и вече е в добър ритъм. Искам да благодаря специално на играчите и на публиката, особено на играчите, защото те играха със страшно сърце и характер. Имахме много проблеми – болни, нетренирали, с контузии. Ако бяха мекици, можеха да не играят поне още трима играчи. Те играха без тренировки и си оставиха сърцата на паркета. Много се гордея с тях. Това е много сериозен знак за нас и за този сезон, а също така е много важна победа, защото Балкан беше фаворит отвсякъде, с оглед на всичките неща„, заяви наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Балкан с 89:83. 

Рилски се пребори с Балкан в дерби в Самоков (видео)

До полувремето играхме много добре, вкарахме 46 точки. Допуснахме един много неразумен кош, който бе тройката на Димитър Димитров в края на първото полувреме. След това те започнаха много мобилизирано третата част, но ние не се предадохме и запазихме спокойствие и хладнокръвие. Играхме умно, Деян Карамфилов много добре ръководеше играта. Васил Попов се включи страхотно от пейката, за което го поздравявам. Абсолютно всички бяха биткаджии. Всички момчета допринесоха да се извадим в тази трудна ситуация. Мачът беше много интересен за гледане. И двата отбора имат много класни играчи и се надявам с времето да ставаме здрави, както Крис Минков да се върне, тъй като през следващата седмица имаме тежък мач с Орадея, а след това гостуваме на Черноморец, но сега можем да се насладим на тази победа“, добави треньорът на самоковци, които са с актив от 2 победи след два кръга в НБЛ.

Физическата игра много зависи от съдиите. Когато се състезаваме във ФИБА Къп, все едно играем друг баскетбол. Там се позволява страшен контакт, докато в българското първенство се свирят много нарушения и трябва да се нагаждаме от сряда за събота, както и обратното. Аз не искам да се играе ръгби, но трябва да се преценява какъв е контактът и да се играе твърдо. Баскетболът е физическа игра и това е атрактивното. Когато се комбинира с агресия, скорост и с акъл, става доста по-атрактивно за гледане„, смята Удо. 

В първия ни мач от ФИБА Къп Димаджио Уигинс бе ограничен, защото страдаше от вирус и едва се движеше на тренировка, а след това по време на двубоя нямаше енергия. Когато даден човек няма енергия и е болен, просто е съвсем различен. В последните два дни поне той успя да живне, нашите физиотерапевти също свършиха добра работа и се видя разликата“, каза още той. 

„Еван Бати беше в много добър ритъм, но се разболя тежко. Снощи и днес сутринта само се раздвижи, за да влезе в мача. Хубавото е, че той имаше желание, ние се опитвахме да му контролираме времето, беше с пулсомер отзад. Заради това го сменях по-често. Той помогна много, всеки негов кош и всяка негова защита бяха важни, а освен това вкарва и много настроение“, завърши Людмил Хаджисотиров. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани