5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: 20 точки разлика е твърде много за отбор, който има...

Тони Дечев: 20 точки разлика е твърде много за отбор, който има претенции

Понякога желанието те води до грешни ходове, коментира наставникът на Балкан

“Поведохме в началото, просто тези 12-тина лоши минути през първото полувреме ни костваха този така нервен мач, който стана за нас. Ние бяхме догонващи след това, а имахме 10 точки преднина. Вместо да се успокоим, да изиграем мъдро някои нападения, ние още там започнахме да играем неорганизирано. Момчетата имаха огромно желание да победим, но понякога желанието те води до грешни ходове. Така си го обяснявам. Играчите, които имаме, са много опитни. Рилски успя да върне 10-те точки през първото полувреме и да поведе почти с толкова, а това са цели 20 разлика, което е твърде много много за отбор, който има претенции. Тези лоши минути първото полувреме оказаха влияние и ни изиграха лоша шега. През останалото време двубоят беше много равностоен и интересен за зрителите, както и нервен за треньорите. Аз смятам, че за разлика от мача за Суперкупата на България в този изглеждахме по-добре. Не успяхме да намерим баланса между това кой ще се нагърби в нападение, за разлика от срещата с Левице през седмицата, когато имаше по-добър баланс“, коментира треньорът на Балкан Тони Дечев след загубата от Рилски спортист с 83:89 в мач от НБЛ. 

Рилски се пребори с Балкан в дерби в Самоков (видео)

Мануел Суарес натрупа рано лични нарушения. Досега той е един от най-стабилните ни играчи от гледна точка при борбата и точконосител. Рано прегоря и го изгубихме. Несериозно е да казвам, че Димитър Димитров и Райън Хароу не са тренирали, защото сториха всичко възможно да помогнат. Когато не си подготвен физически за такъв двубой, трудно се получават нещата. Ние днес показахме отново, че имаме потенциал. Много от играчите не са на нивото, на което трябва да бъдат“, добави наставникът на ботевградчани, които започнаха защитата на титлата с поражение. 

„Райън Хароу знае много добре какво може и че не е тренирал от мача с Левице, просто искаше да разиграе останалите момчета в началото. Смятам, че го направи много добре. Въпросът е, че след това не намерихме обратната връзка, когато трябва него да го вкараме в двубоя. Това се случи чак в последната част, когато беше твърде късно. Това са наши работи, които с времето със сигурност ще ги оправим. До ден днешен целият отбор нямаме тренировка. Мисля, че съставът все още не е балансиран, но се опитваме да намерим баланса в нашата игра и в нападение, и в защита. Имаме достатъчно добри играчи, просто трябва да намерим баланса, за да свикнат да играят заедно и да намерят своите роли. Това нещо изисква време“, бе мнението на Тони Дечев. 

„В момента не е най-подходящият момент за оглеждане на трансферния пазар, защото всички добри играчи имат отбори, което е нормално. Ще изчакаме максимално дълго. Ще се опитаме с тези момчета да работим, да подобряваме нашата игра и да започнем да побеждаваме. Аз не искам на никого да вкарвам напрежение, това не е коректно. Ние сами трябва да избистрим в главите си как искаме да изглеждаме и какво искаме да се случва. Първенството е дълго, това за нас бе първи мач. Несериозно е да правим някакви анализи„, каза още той. 

Николаос Дипларос също много искаше да помогне. Той не беше с нас в Левице, остана да тренира в Ботевград, за да се адаптира по-добре. Реално само вчера беше с нас, опитахме се да му дадем време, но смятам, че много ще ни помогне от гледна точка на енергията и различната скорост, която дава. Всички виждат, че Хароу е добър играч, но малко по-бавно премисля нещата“, завърши Тони Дечев. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани