6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Всеки двубой е шанс за даден състезател да се доказва

Людмил Хаджисотиров: Всеки двубой е шанс за даден състезател да се доказва

Започнахме по-бавно, но след това енергията се вдигна, бе мнението на треньора на Рилски спортист

Имаме доста силен отбор в нападение и силни играчи като индивидуалности. По-важното за мен е, че играят като отбор и са едно цяло. Топката се подава и няма егоисти. Това е манталитет, който сме внедрили и работи добре. Започнахме по-бавно, но след това енергията се вдигна, особено когато влязоха момчетата от пейката и свършиха много добра работа“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха на тима си над Спартак в Плевен със 110:78.

„Мачът реално се обърна във втората четвърт, където имаме 38 точки срещу само 17 за Спартак. Искахме в началото да спрем стрелците им – Мартин Маринов, Николай Маринов и Цветослав Острев. Рискувахме високите им играчи да вкарат някоя и друга стрелба от далечно разстояние. Смятам, че се надскочиха, те реализираха доста такива стрелби, но това бе рискът. Когато побеждаваш с 32 точки разлика, тогава е имало смисъл това да се направи“, добави наставникът на самоковци, които фиксираха 12-та поредна победа в НБЛ.

Рилски не се затрудни в Плевен за 12 поред в НБЛ (видео)

Хубавото е, че всеки един баскетболист, който се появява в игра, дава всичко от себе си. Когато даден играч се измори, след това влиза друг. По този начин държим по-високо темпо, каквото искаме и в нападение, и в защита. Трябва да започваме мачовете по-добре, но мисля, че това също ще се случи. Всеки двубой е шанс за даден състезател да се доказва, все още нищо не сме направили. Смятам, че сме добре натренирани и подготвени физически, широката ни ротация позволява да поддържаме такова темпо. Сгъстеният цикъл в НБЛ не ни се отразява толкова, дано всички са здрави и да продължаваме по този начин. В края на срещата юношите на клуба също се включиха много добре. Те помагат в тренировъчния процес, което също е важно. На всеки отбор му е по-труден този цикъл, сега ни чакат най-тежките мачове. Удоволствие е да гледам как българските играчи в състава се превръщат в лидери“, допълва специалистът.

Първият ни двубой от ФИБА Къп е срещу Капфенберг, който е шампион на Австрия. Това е много важен мач. Основният им състав е от 6 чужденци – 4-ма американци, сърбин и хърватин. Австрийският им гард игра за Билбао през миналия сезон в Лига Ендеса. Основната им ротация се състои от 7 човека. След това ще играем с Прометей и Киев, които са много сериозни тимове. Имат добри възможности и големи бюджети. Не мога да ги сравня с други клубове в България, защото просто няма такива. Ние ще се подготвим за всеки двубой максимално и аз вярвам, че можем да играем доста добре срещу всеки един съперник, сподели Удо по повод предстоящото участие на Рилски във ФИБА Къп.

Очаквам изключително здрав мач срещу Балкан в събота. Това е доста силен тим, който може да победи всеки в първенството. Успяхме да ги бием в първото завъртане насред Ботевград, но сега имаме предизвикателството да играем в нашата зала. Концетрирани сме изцяло върху тази среща, след това ще мислим за ФИБА Къп. Постоянно повтарям на моите играчи, че трябва да се фокусираме мач за мач. Така по-добре върви работата„, завърши Людмил Хаджисотиров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани