10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Нормално е Рилски да издържа с бързия стил на игра...

Александър Дяковски: Нормално е Рилски да издържа с бързия стил на игра много повече от нас

Обезверихме се, за което много ме е яд, признава наставникът на Спартак

Много добре знаехме срещу какъв отбор се изправяме. С момчетата си говорихме, че в този мач трябва да сме супер освободени и уверени. Нищо не ни тежеше, никой няма да ни обеси, че сме загубили от Рилски. Справяхме се много добре до един период през първото полувреме, особено в нападение. Смея да твърдя, че там бяха едни от най-добрите ни минути от началото на сезона, но в средата на втората четвърт имаше един момент, в който играхме само на транзиция в защита. Точно тогава имахме много тежки нападения, от които Рилски тръгна на бърза атака и ни вкара лесни кошове. След това имахме няколко добри защити, но гостите овладяха доста борби под нашия кош, от които отново допуснахме лесни точки. По този начин се обезверихме, за което много ме е яд. Рилски направи разлика и започна да се чувства много комфортно“, коментира представянето на Спартак в последния мач в НБЛ треньорът Александър Дяковски.

Нормално е те да издържат с бързия стил на игра много повече от нас. Към момента това е тимът с най-сериозен състав. Ако не се опитваме да играем бързо и изцяло само на постепенно нападение, тогава ще ни бъде адски трудно да стигаме до предимства, от които да реализираме. Затова нямаше как да играем бавно“, призна наставникът на плевенчани, които допуснаха девета загуба в шампионата след 78:110.

Сгъстеният цикъл в НБЛ е за всички отбори. Със сигурност има умора, но това предразполага и за изненади, каквито се случват по време на сезона. Давам пример с тази, която се получи между Черноморец и Левски в Бургас. Тежко е за абсолютно всички, но това е положението“, каза още Александър Дяковски.

Имаме надежди, че Венелин Христов до края на второто завъртане ще се завърне в игра. Очаквам Левски да излезе озверял срещу нас след загубата от Черноморец. Те ще се опитат да вземат някакъв частичен реванш. Подготвяме се така, както за всеки мач„, завърши Александър Дяковски.

Рилски не се затрудни в Плевен за 12 поред в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани