7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияРилски не се затрудни в Плевен за 12 поред в НБЛ (видео)

Рилски не се затрудни в Плевен за 12 поред в НБЛ (видео)

Спартак Плевен издържа само една част срещу лидера в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист записа победа 12-та поредна победа в НБЛ. Самоковци се наложиха над Спартак със 110:78 като гости в мач от 14 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Карвачо завърши с 16 точки и 7 борби за Рилски спортист. Павлин Иванов и Трей Портър добавиха по 15, като вторият овладя и 14 борби. Тихомир Желев реализира 14 точки. По 10 вкараха Алекс Симеонов, Деян Карамфилов и Мирослав Васов. 

Димитър Маринчешки единствен завърши с двуцифрен точков актив за Спартак – 27 точки, допълнени от 11 борби за дабъл-дабъл.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двата състава си спретнаха равностойна първа част, като Спартак поведе в края й с две тройки на Мартин Маринов и Тодор Тодоров за 26:22. През втория период домакините увеличиха аванса си до 7 точки, но Рилски спортист обърна чрез Тихомир Желев, Мирослав Васов и Деян Карамфилов за 50:37. Серията на самоковци от 22-4 бе стопирана от далечен снаряд на Ивко Ивков. Това обаче не спря Рилски, който отговори чрез Трей Портър и Мирослав Васов за 60:43. След паузата гостите направиха преднината си над 30 точки, въпреки усилията на Димитър Маринчешки, като до финалната сирена не изпуснаха инициативата.

И ОЩЕ: Носителят на Купа България 2018 има в актива си и 1 загуба, като заема първо място в класирането, докато плевенчани са с баланс от 3-9 и са осми.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 януари Спартак Плевен ще гостува на Левски Лукойл, а ден по-късно Рилски спортист ще приеме Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани