11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Шампионатът може да бъде много интересен

Любо Минчев: Шампионатът може да бъде много интересен

Вършим си работата по разузнаването на нашите съперници, въпросът е ние как ще изглеждаме, казва още треньорът на Спартак

Спартак се подготвя за старта на новия сезон в НБЛ. На 8 октомври (неделя) от 13.00 ч. плевенчани ще приемат Академик Пловдив в среща от 1 кръг в родния елит.

Както виждате, не сме в пълен състав и си имаме своите проблеми, които ни съпътстват още от самото начало на подготовката. Аз винаги съм обичал да играем на скорост и да се използва всяка една възможност за контраатака, но това зависи и от играчите, с които се разполага. Не мога да кажа дали Джон‘Ил Фъджет и Джулиън Люис ще играят в първия мач от сезона. За Джон съществува някаква възможност, докато за Джулиън на този етап няма яснота„, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев.

„Ние не обръщаме чак толкова внимание на това, че първата ни среща ще бъде от 13.00 ч. Не ни е за първи път, имали сме тренировки в по-ранни часове, така че не вярвам това да е някакъв сериозен проблем. Мисля, че това е добро решение, когато мачовете от българското първенство не се засичат с тези от футболното. Хората са свободни в неделя по това време, могат да отидат в залата. Аз подкрепям това решение, каза още наставникът на плевенчани.

„Имаме някакви наблюдения от играта на Академик. Тепърва се подготвяме за домакинството ни срещу тях. Аз първо гледам моя отбор, това е по-важното. За съжаление проблемите ни съпътстват доста, така че има още време до неделя. Чакаме Карти Ер‘Гордън да дойде, но ако не го направи в следващите часове, ще търсим други решения. Това решение може да бъде мое желание, но има възможност да се окаже и сериозен минус за началото на сезона. Има много време до неговия край, просто въпросният играч ми харесва и исках да чакаме до последно, но това не може да продължава вечно. Ако днес няма информация от него, това ще е„, допълни Любо Минчев.

Няма значение дали сме домакини или гости във варианта, в който се намираме към този момент. За мен това е най-големият ни проблем. Имам доста информация на първия ни съперник в Европейската северна лига – Бристъл Флайърс. Сезонът при тях стартира още на 15 септември. Имаме наблюдения както върху Бристъл, така и върху Академик. Вършим си работата по разузнаването на нашите съперници. Въпросът е ние как ще изглеждаме, е мнението на Любо Минчев.

„Гледам и другите тимове от шампионата, които имат подобни проблеми като нас. Когато те спохождат неща, които не зависят от нас, особено тези, които не са вследствие на тренировъчен процес, даден отбор няма как да бъде добре. Това се отразява и на отбори с по-дълги състави. Когато са контузени повече баскетболисти, се получава проблем. Шампионатът може да бъде много интересен, въпросът е как ще изглеждат тимовете във всяко едно естество. Има такива, които са с добър потенциал и е важно това дали в хода на сезона всичко ще е наред при тях, както и дали ще имат възможност да израстват. Ако имат здравословни или финансови проблеми, това оказва влияние и се върви надолу“, завърши той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани