9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаЛюбо Минчев: Сега ще бъде още по-трудно да победим Академик

Любо Минчев: Сега ще бъде още по-трудно да победим Академик

Това, което искам от моя отбор е да не се отказва, каза още наставникът на Берое

Сезонът на Берое е изпълнен с контузии, които все още мъчат отбора. Въпреки това шампионите от 2017 г. достигнаха до Финалната четворка в Delasport Балканска лига и отново ще се опитат да си проправят път до решителния двубой за трофея. Срещу селекцията на Любо Минчев обаче ще си изправи Академик Пловдив, от който старозагорци загубиха пет пъти през този сезон.

– Берое е печелил Балканската лига и е играл и преди във Файнъл Фор. Как стигнахте до финалите този път, предвид факта, че календарът е тежък през целия сезон?

– Да, Берое е победител в Балканската лига, но това е в миналото. Този сезон ни беше много трудно да стигнем до финалите предвид всички проблеми, които имахме.

Берое имаше сезон с много възходи и падения. Как оценявате досега представането на отбора и колко голям успех за вас е да достигнете до Финалната четворка?

– Берое имаше много възходи и падения през сезона, след като отборът ни беше в карантина през ноември. След този период имахме много контузии, болни играчи и на практика през целия сезон почти никога не сме били в пълен състав за тренировки или мачове. Предвид всички проблеми, класирането ни за Файнъл Фор може да се счита за успех. Най-общо казано, по отношение на начина, по който играхме, не съм доволен от това как се представихме.

Загубихте от Академик пет пъти досега, включително три пъти с по 1 точка. Какво трябва да промените, за да успеете най-накрая да ги победите и кое е най-важното нещо, което бихте искали да видите от отбора си?

– Да, загубихме пет пъти от Академик през сезона. Три пъти само с точка разлика, като в някои от тези срещи съперникът имаше късмет, а в други ние допускахме грешки, които им позволяваха да печелят. В момента ситуацията ни е още по-трудна и дори ще бъде още по-сложно да ги победим, защото ни липсват много играчи. Това, което искам като всеки треньор, е моят тим да не се отказва. Само отбор, който не се е отказал, има шанс да стигне до успех.

Гледайте утре (27 aприл) от 17.30 ч. по RING Берое срещу Академик Пловдив в първия полуфинал от Delasport Балканска лига.

ПрезGoogle
ИзточникBalkanleague.net
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани