5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаЙордан Янков: Всички сме много мотивирани и готови да се изправим срещу...

Йордан Янков: Всички сме много мотивирани и готови да се изправим срещу Берое

Трябва да се съсредоточим върху играта си, допълва треньорът на Aкадемик

В първия си сезон начело на Академик Пловдив Йордан Янков изведе тима до Финалната четворка в Delasport Балканска лига. Българският отбор бе лидер в своята група Е в първия етап, а след това се справи добре и във втория, за да си проправи път до финалите, които ще се проведат в Холон в следващите три дни.

– В първия си сезон като треньор стигнахте до Финалната четворка в Delasport Балканска лига. Как оценявате представянето на отбора си до момента и какво означава за вас да стигнате до финалите?

– Мисля, че първото място в група Е бе голямо постижение за нас като клуб. Имахме много добър редовен сезон, в който завършихме първи и след това бяхме убедителни и в двата мача срещу Куманово във втората фаза и дори в първия срещу Апоел Холон. Заслужихме да бъдем във Финалната четворка, гордея се с моите играчи и колеги в отбора. Надявам се, че ще бъдем здрави в Израел. Мисля, че Файнъл Фор е много добра реклама за нашия клуб и хората, които работят за Академик Пловдив. Това е положителен край за нас от сезона в Балканската лига.

– Как се чувства отбора преди Финалната четворка и какво ще ви бъде необходимо за успех на полуфинала?

– Всички сме много мотивирани и готови да се изправим срещу Берое на полуфинала. Трябва да се съсредоточим върху играта си. Ако играем като отбор и ако сме агресивни, мисля, че можем да стигнем до финала, за който мечтаем.

– Досега сте победили Берое пет пъти през сезона. Това от значение ли е за полуфинала във вторник?

– Тези победи са в миналото. Ние не мислим и не говорим за тях. Същото важи и за проблемите с контузиите в Берое. Всеки отбор има своите проблеми и ще се опитаме да ги преодолеем, за да доставим радост на феновете в Пловдив, като се класираме за исторически финал.

Гледайте утре (27 aприл) от 17.30 ч. по RING Академик Пловдив срещу Берое в първия полуфинал от Delasport Балканска лига.

ПрезGoogle
ИзточникBalkanleague.net
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани