14.6 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Важно е да се държи добро ниво в игра

Любо Минчев: Важно е да се държи добро ниво в игра

Доста съм раздвоен, заяви треньорът на Спартак

Доста съм раздвоен. От една страна съм доволен, че победихме. Определено имахме късмет. В последните 30 секунди тактически допуснахме елементарни грешки и отворени стрелби. Накрая това беше шанс, че Иван Лилов изпусна. Указанията бяха съвсем други. Оставихме две отворени стрелби. От друга страна не съм доволен от начина, по който победихме. На тренировките в последните две седмици и половина отборът тренира много добре, като цяло съм доволен от тренировъчния процес, а това не го виждам на мачовете. Знам, че трябва време. След толкова много загуби има напрежение, както откъм фенове, така и вътре при играчите. Усеща се. Има една изнервеност. Хубавото е, че днес успяхме да победим, може би и с малко шанс. Това е най-важното в този момент„, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след успеха над Ямбол с 84:82 в мач от НБЛ.

Откакто съм дошъл аз виждам едно добро отношение и старание в тренировъчния процес. Неслучайно казах, че ние на тренировки изглеждаме по-добре отколкото в мачовете. Днес се изнервих, в момент, в който ние поведохме с 15 точки във втората четвърт, караме лежерно, без никаква скорост, без никакъв интезитет в защита. В последната четвърт те са под 20 точки. Защитата е няма, който реши да атакува и вкарва. Дали с по-добра защита, дали не, но допускахме прекалено много точки, чак в последната част ги намалихме„, каза още наставникът, който записа първа победа пред публиката в Плевен.

„Има неща, върху които трябва да се работи. Знам, че един от новите играчи е неопитен. Има потенциал за мен и то доста. Интересен е. За него, ако трябва, да има време. Ще имаме индивудиални разбори и ще видим как ще се случат нещата“, добави Любо Минчев.

„Нагъсто са ни сега мачовете. Но така се случи, защото Ямбол поиска това отлагане. В понеделник срещу Шумен отново няма да ни е лесно, независимо, че ще излезем срещу един от отборите, които са по-назад в класирането. Нормално е Шумен да се старае, а ние все още трябва да излезем от тази криза. С един мач няма да стане. Стъпка по стъпка, ако така продължим, седмица след седмица ще играем все по-добре. Може би така, както играхме в първите 10-12 минути, а и в по-дълъг период. Важно е да се държи добро ниво в игра, както в нападение, така и в защита, за дълъг период от време и кризите да бъдат по-малки. Има едни такива моменти, в които играта пада, но се надявам да се оправят тези неща“, завърши специалистът.

Спартак отново на победния път в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани