15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияСпартак отново на победния път в НБЛ (видео)

Спартак отново на победния път в НБЛ (видео)

Плевенчани спряха серия от седем поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак прекъсна серията си от седем поредни загуби в НБЛ. Пред своята публика отборът на Любо Минчев надви Ямбол с 84:82 в отложен мач от 16 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 8-8, докато ямболии имат 5 успеха и 10 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Ивко Ивко и Цветомир Чернокожев отбелязаха по 16 точки за Спартак Плевен, като първият овладя 8 борби, докато вторият имаше 6 борби. Николай Стоянов се включи от пейката с 14 и 5 борби. Седариан Рейнс вкара 12 точки плюс 6 борби. Станимир Маринов се отчете с 11.

Иван Лилов и Трей Сампсън бяха най-добри за Ямбол с по 25 точки, като вторият добави към статистиката си и 7 борби. Уил Таварес остана с 14.

РАЗВИТИЕТО: Плевенчани бяха по-точни в началото и поведоха с 19:8 след успешни акции на Цветомир Чернокожев, Седариан Рейнс и Ивко Ивков. Ямбол отвърна чрез Трей Сампсън, Иван Лилов и Уил Таварес, за да намали до 21:27. Кош на Николай Стоянов фиксира 29:21 за домакините в края на първата част. През втория период Станимир Маринов и Седариан Рейнс върнаха двуцифрения аванс на Спартак, но Ямбол отново намери отговор и чрез Трей Сампсън, Уил Таварес, Стилиян Иванов, Иван Лилов и Доминик Кристиано стигна до равенство за 39:39. Последваха 5 поредни точки на Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев за 44:39, но и тук гостите реагираха и се доближиха за 43:44 чрез Иван Лилов и Трей Сампсън.

След паузата надлъгването продължи преди Иван Лилов да даде преднина на Ямбол за 65:60, а след него от другата страна Ивко Ивков с два успешни наказателни удара постави на таблото 62:65. Спартак започна последната четвърт с 5 поредни точки на Мартин Маринов и Николай Стоянов за 67:65 в своя полза. Уил Таварес постави ново равенство на таблото за 71:71, но Ивко Ивков и Седариан Рейнс не сбъркаха за 76:71 за плевенчани. „Жълто-сините“ продължиха да настояват и чрез Иван Лилов, Декуан Морис и Трей Сампсън отново се оказаха напред за 79:78. Ивко Ивков и Николай Стоянов пак бяха на точното място и реализираха за 83:79 в полза на домакините, но 28 секунди преди края далечен снаряд на Иван Лилов намери целта за 82:83. Успешен наказателен удар на Ивко Ивков оформи крайното 84:82.

И ОЩЕ: В игра за Спартак след повече от месец след контузия се завърна Симеон Илиев. От другата страна в групата на Ямбол не бяха Александър Матушев, както и Павел Маринов и Георги Герганов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 януари Ямбол ще гостува на Балкан, докато Спартак ще играе срещу Шумен два дни по-късно.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЯМБОЛ 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани