20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Важното е, че спечелихме в труден момент

Любо Минчев: Важното е, че спечелихме в труден момент

Останах като гръмнат, когато ми казаха за Златин Георгиев, обясни още наставникът на Спартак

Слаб мач от наша страна, но важното е, че победихме. На полувремето казах на момчетата, че за мен е разбираемо нашето представяне, след като повече от седмица не сме имали тренировъчен процес. Всеки има контузия или е болен, сега се появи още един болен. Не знам какво да кажа, съперникът също имаше своите проблеми и дойде без част от своите основни играчи, но важното е, че спечелихме в такъв труден момент, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след победата над Ямбол с 80:67 в отложен мач от 17 кръг в НБЛ.

„Доволен съм от старанието на Талиб Зана. Това му е едва втори мач, но е много важно как ще играе срещу по-силни отбори. Да, разполагаме с по-голяма ротация в сравнение с последния ни мач от Европейската северна лига, но играчите се чувстват отпаднали, тъй като бяха болни. Брайънт Томас не излезе от хотелската си стая 5 дни, след като трябваше да лежи. Изключение правят моментите, в които му правиха вливания. Това важи и за другите играчи, които преминаха по-леко през различни здравословни проблеми. Не искам да се оправдавам, мога да разбера тази слаба среща, която изиграхме. Важното е, че спечелихме. Не съм доволен нито от скоростта, нито от защитата, но няма какво да направим, след като отборът има една тренировка в рамките на седем дни“, каза още наставникът на плевенчани, които са с баланс от 12-5 на четвъртото място в класирането.

Доволен съм от нашето място във временното класиране в първенството. Движим се плътно зад ЦСКА, имаме директен сблъсък с този отбор. Мачът срещу тях бе отложен по мое желание. Благодаря на Росен Барчовски и ръководството на ЦСКА, че проявиха разбиране, защото щяхме да сме с трима или четирима основни играчи и с юноши. Такава беше ситуацията, така че всеки треньор на мое място би постъпил по същия начин„, обясни Любо Минчев. 

Не мога да коментиран нищо относно ситуацията със Златин Георгиев, след като той не ми изтъкна никаква сериозна причина да си тръгне. Лошото е, че и ние, и той изглеждаме зле. Получи се малко иде ми, дойде ми. Това не е добре нито за нас като клуб, нито за него. Така го почувства и така го направи. Не сме имали никакви скандали. Аз даже останах като гръмнат, когато ми казаха и след това, когато говорих с него. Не е имало проблем между него и мен, както и с неговите бивши съотборници. Всичко беше нормално. Не искам да виня никого“, коментира той по повод внезапната раздяла със Златин Георгиев в края на миналата седмица.

„Няма да ни бъде лесно срещу Шумен. Аз гледам моя отбор и се подготвям за предстоящия ни мач в събота“, завърши Любо Минчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани