6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпартак победи Ямбол у дома (видео)

Спартак победи Ямбол у дома (видео)

12-ти успех за тима на Любо Минчев в НБЛ този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа 12-та победа в НБЛ този сезон. Пред своята публика в зала „Балканстрой“ отборът на Любо Минчев се справи с Ямбол с 80:67 в отложен мач от 17 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: „Синьо-белите“ имат в актива си и 5 загуби, като заемат четвърто място в класирането, докато тимът от Града край река Тунджа е с баланс от 7-11 и се намира на осма позиция.

КЪМ СЪСТАВИТЕ: В игра за домакините след продължително отсъствие се завърна капитанът Станимир Маринов, но извън групата остана Родни Първис. За ямболии липсваха Алекс Матушев, който е с разкъсване на прасеца, Иван Лилов, който също е с травма и Йоан Христов, който е болен.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов и Талиб Зана, който направи дебюта си в НБЛ, отбелязаха по 16 точки за победителите, като вторият овладя и 16 борби за дабъл-дабъл. Брайънт Томас добави 15. Константин Тошков се отчете с 14 точки, 6 борби и 6 асистенции.

Питър Кис бе най-добър за Ямбол с 22 точки и 7 борби. Николай Михайлов също стигна до двойните показатели – 18 и 10 борби. Кевин Хънт се разписа с 12 точки и 5 асистенции. Павел Маринов финишира с 11.

РАЗВИТИЕТО: Ямболии започнаха по-съсредоточено и поведоха в края на първата част с 18:15, водени от Николай Михайлов, Питър Кис и Кевин Хънт. През втория период надлъгването продължи преди Спартак да обърне до 29:26 чрез Константин Тошков и Денислав Вутев. Ямбол отговори чрез Андон Вачев, Павел Маринов и Николай Михайлов за 37:32 в своя полза. Николай Стоянов и Брайънт Томас обаче върнаха лидерството на плевенчани за 40:37 в края на първото полувреме.

След паузата Спартак направи серия от 16-6, дело на Талиб Зана и Брайънт Томас, за да дръпне с 56:43. Гостите отвърнаха чрез Николай Михайлов, Питър Кис и Кевин Хънт, за да сведат пасива си до 58:60. Кош на Алекс Ломакс фиксира 62:58 в полза на домакините след 30 минути игра. В последната четвърт Ямбол остана без още един играч в така или иначе скъсената си ротация, след като Кевин Хънт напусна след второто си техническо нарушение. До финалната сирена Спартак не изпусна лидерството и след 18:9 стигна до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 януари Спартак ще бъде домакин на Шумен, докато същия ден Ямбол ще играе с Балкан у дома.

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани