18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: Ще се опитаме да завършим сезона в този вид

Тони Дечев: Ще се опитаме да завършим сезона в този вид

Браво на момчетата, че издържаха в този състав, който се намираме, каза още наставникът на Ямбол

67 точки са малко, но те са толкова на базата на последната част, в която отбелязахме само 9. Загубихме основния си плеймейкър, другото момче е младо, Шакил Уолтърс отдавна не е играл на тази позиция. Когато загубиш организация срещу добър отбор като Спартак, е нормално да реализираш по-трудно. Смятам, че оттам ни падна и желанието да завършим мача подобаващо, но и това е добре„, коментира наставникът на Ямбол Тони Дечев след поражението от Спартак с 67:80 в мач от 17 кръг в НБЛ.

Браво на момчетата, че издържаха в този състав, който се намираме. В дълъг период от мача те успяха да го направят интересен в тази пълна зала, така че няма много неща, от които да не съм доволен. Напротив, доволен съм. Имаме много работа да свършим. Играчи, които са контузени, и чакаме да се върнат, за да ни помогнат. Притеснявам се, че Питър Кис може да пропусне известно време, защото когато отборът остава в скъсена ротация, се появяват предпоставки да се контузят още играчи. Надявам се, че всичко ще бъде наред“, каза още треньорът на ямболии, които имат в актива си 7 успеха и 11 поражения на осмото място в класирането на НБЛ.

„В хода на сезона променихме нашите цели, аз бях поставил задача да се борим за Топ 6. След като се появиха проблеми от всякакво естество, включително и финансови, ние няма как да прибавяме към състава играчи. Ще се опитаме да завършим сезона в този вид, в който тимът вече не е конкурентен на първите шест тима. Започваме да се борим за място в осмицата, за да играем плейофи и да се класираме в турнира за Купата на България. На този етап нямаме възможност да търсим нов висок човек„, обясни Тони Дечев.

„Всеки отбор има проблеми в периода между януари и февруари. Надявам се нашите да са свършили. Не пожелавам на никой от тимовете да изпада в подобна ситуация, но в хода на сезона се получават болежки, болести, грипни епидемии и има много липсващи на играчи. Както видяхте само преди дни, Спартак отложи мача си срещу ЦСКА, но в този бяха почти в пълен състав. Аз се радвам, че срещу този отбор ние успяхме да изглеждаме добре в рамките на 35 минути. Дойдох притеснен за тази среща и всички момчета бяха пределно концентрирани. Справихме се добре“, каза още той.

„От този момент всичко зависи от това колко от играчите ще бъдат здрави, колко добър тренировъчен процес ще имаме, защото се видя, че когато липсва даден баскетболист от нашата ротация, нямаме добра тренировка. Когато няма добра тренировка, няма и добър мач. Това не са оправдания, но са факти. Най-важното е момчетата да са здрави, за да можем да тренираме добре и оттам да подобряваме нашата игрова форма. Надявам се някои от контузените или болните да бъдат готови за срещата с Балкан. На този етап нещата не са оптимистични, но се надявам това да се промени“, добави Тони Дечев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани