11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориДирк Новицки става посланик на Евробаскет 2022

Дирк Новицки става посланик на Евробаскет 2022

Легендата на немския баскетбол ще присъства на двубоите от шампионата на Стария континент, които ще се проведат в Германия през следващата година

Легендата на немския баскетбол Дирк Новицки бе избран за посланик на Евробаскет 2022. Шампионът в НБА с Далас от 2011 г. ще присъства на двубоите от шампионата на Стария континент, които ще се проведат на немска земя през следващата година.

Когато ме попитаха дали бих искал да стана посланик на Евробаскет 2022, приех веднага и то с голямо удоволствие. Целият свят ще гледа към този турнир. Много суперзвезди от НБА и от европейските първенства ще бъдат там със своите отбори. Това обещава страхотна атмосфера. Европейското ще предизвика огромен интерес в баскетболната общност, в медиите и сред феновете. Тези 18 дни през септември 2022 г. ще бъдат всичко за баскетбола“, споделя Дирк Новицки.

Бившият немски баскетболист е един от най-обичаните играчи от дебюта си на европейското през 1999 г. във Франция. На сметката си с Германия Дирк Новицки има общо седем участия на еврошампионати, като през 2005 г. става MVP в Сърбия и Черна гора. Реализатор №1 на турнирите през 2001 г., 2005 г. и 2007 г.

Евробаскет 2022 ще се проведе от 1 до 18 септември 2022 г. В надпреварата на най-добрите на Стария континент ще бъде и България, а жребият е следващата седмица.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани