19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛокомотив спечели златото в шампионата за момичета до 16 г. (видео)

Локомотив спечели златото в шампионата за момичета до 16 г. (видео)

Златен дубъл за столичния тим

Локомотив спечели титлата от държавното първенство за момичета до 16-годишна възраст. Столичният тим достигна до златен дубъл през този сезон, след като в зала „Триадица“ надви Берое с 48:41 в повторение на финала за Купа БФБ. Отборът на Албена Бачкова пък остава със сребърните медали и в този турнир.

По 14 точки за победителите вкараха Ина Димова и Ванеса Кокалова (11 борби). Деяна Станиславова добави 11 точки. За Берое най-резултатна бе Габриела Коцева с 9 точки. Иванина Славова и Гергана Бъчкова пък овладяха по 14 борби.

Рилски спорист спечели бронзовите медали след 64:42 срещу Дунав Русе. Катрина Бозова бе най-резултатна за успеха с 21 точки и 8 асистенции. С 13 и 9 борби завърши Катрина Иванова. За Дунав над всички с 26 точки и 17 борби бе Ивета Петрова.

Шампион 2006 завърши на пето място участието си като се наложи над друг столичен отбор – Левски с 56:53. По 17 точки за победителите отбелязаха Албена Соколова (16 борби) и Елена Георгиева (9 борби, 9 откраднати топки). За Левски Силвана Долмова се отчете със 17 точки, а Дарина Досева – с 12.

За седмата позиция Черноморец 2014 се справи с Вълци Разград с 58:44. Мария Кратункова записа 17 точки и 12 борби за успеха, а с дабъл-дабъл завърши и Ивайла Бакалова – 14 точки и 19 борби. За Вълци 15 точки наниза Калина Йорданова.

Ванеса Кокалова от шампиона Локомотив стана Най-добър реализатор в турнира и заслужи отличието за MVP. Катрина Бозова от Рилски спортист е най-добър подавач, а Иванина Славова от Берое – най-добър борец. С най-много отнети топки пък е Елена Георгиева от Шампион 2006.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани