9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист повали непобедения Киев във ФИБА Къп (видео)

Рилски спортист повали непобедения Киев във ФИБА Къп (видео)

Носителят на Купата и Суперкупата на България с първа победа в своята група

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постигна първа победа във ФИБА Къп през 2021/2022. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров се справи с Киев с 96:80 в мач от група B на турнира.

И ОЩЕ: Носителят на Купата и Суперкупата на България има в актива си и 2 загуби, докато украинците са с баланс от 2-1.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун навъртя на сметката на Рилски спортист 27 точки, от които 6 тройки, плюс 6 асистенции. Трей Портър оформи дабъл-дабъл – 17 и 10 борби. Ей Джей Хес се разписа с 16 точки. Деян Карамфилов се отчете с 14. Алекс Симеонов приключи с 11 точки и 5 борби.

Майкъл Кафи бе най-резултатен за Киев с 19 точки. Дмитро Скапинцев и Джефри Лий Гарет останаха с по 14.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойни първи 10 минути Рилецо взе аванс от точка за 24:23 след успешни акции на Джеймс Паджет. През втория период надлъгването продължи преди две тройки на Деян Карамфилов и Брендън Браун да изведат домакините напред с 38:33. Киев отговори чрез Майкъл Кафи и Джефри Лий Гарет, за да се доближи след 41:43. Трей Портър и Брендън Браун пък увеличиха преднината на българския тим до 8 точки, но далечен снаряд със сирената на Майкъл Кафи постави на таблото 45:51. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата двукратният шампион на Украйна направи серия от 15:3, дело на Джеймс Томпсън Джуниър, Дмитро Скапинцев и Джейлън Уошингтън, за да обърне до 61:54. Алекс Симеонов, Трей Портър и Брендън Браун сведоха изоставането на Рилски спортист до 3 точки, но Киев отвърна чрез Джефри Лий Гарет и Дмитро Скапинцев за 71:65. Пред последната четвърт Алекс Симеонов и Ей Джей Хес върнаха лидерството на самоковци за 75:71. Деян Карамфилов, Брендън Браун и Ей Джей Хес пък наказаха пропуските на съперника, а Рилски се изстреля напред с 11 точки и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 ноември Рилски спортист ще гостува на Апоел Ейлат. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – КИЕВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани