22 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Имаме много работа до първия официален мач

Александър Везенков: Имаме много работа до първия официален мач

Вярвам, че ще имаме добър сезон, добави крилото на Олимпиакос

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос приключиха първия етап от подготовката си в Мецово. Българинът коментира как вървят заниманията на тима му в Гърция, каква е философията на Йоргос Барцокас и какво очаква от новия сезон в Евролигата.

Определено имахме нужда от повече време, за да се приспособим, защото в продължение на 4-5 месеца бяхме извън терена. Сега нещата с пътуванията и контролите са различни от тези в миналото. Вярвам, че с добро настроение, усилена работа и бърза настройка, всичко ще върви по план”, заяви Александър Везенков пред медиите в Гърция.

Трябва ни малко повече време с новите, за да свикнем с философията на треньора заедно, да достигнем до подходящата химия и вярвам, че ще бъдем готови за първия официален мач. Дотогава обаче имаме много работа за вършене. Трябва да дадем всичко от себе си в подготовката и да видим как ще се получат нещата в контролите. Вярвам, че ще имаме добър сезон”, добави крилото на Олимпиакос.

Вярваме в това, което иска Йоргос Барцокас – да се стараем повече в защита и да си подаваме повече топката в нападение, както и всички да допринесат за играта. Изисква да се стараем повече и да играем добър баскетбол”, признава българинът.

С всяка изминала година Евролигата става все по-силна. Виждаме, че всички отбори са станали по-добри. Ние не гледаме в дългосрочен план, колкото и клиширано да звучи. Ние сме съсредоточени върху всяка тренировка, върху всеки мач и така резултатите ще дойдат”, завърши Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани