20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛетящ старт на сезона в НБЛ за Черно море Тича (видео)

Летящ старт на сезона в НБЛ за Черно море Тича (видео)

Варненци се справиха с оределия състав на Ямбол при официалния дебют на Кирил Болшаков

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича постави успешно начало на 2022/2023 в НБЛ. В своята зала „Христо Борисов“ отборът на Кирил Болшаков се наложи над Ямбол със 107:87 в мач от 1 кръг в родния шампионат.

НАЙ-ДОБРИ: Аверил Угба поведе колоната на реализаторите за Черно море Тича с 25 точки и 9 борби. Мартин Коцев добави 20, 9 борби и 9 асистенции. Венелин Христов се включи от пейката с 16 точки. Иван Спиров се отчете с 15 и 7 борби. Дебют за „моряците“ направи дошлият на проби Костадин Лазаров, който регистрира 9 точки, 2 борби и 3 асистенции.

Павел Маринов се завърна в родния шампионат с 31 точки за Ямбол, които допълни с 6 борби, като бе 10/12 от линията за изпълнение на наказателни удари. Уил Таварес се разписа с 21 и 5 борби. Андон Вачев вкара 13 точки в добавка към 7 борби. Георги Герганов остана с 12 и 5 асистенции.

И ОЩЕ: За ямболии днес в групата не бяха Иван Лилов, Стилиян Иванов и Амир Юсуф.

РАЗВИТИЕ: След равностойното начало варненци направиха серия от 13-0, дело на Аверил Угба, Венелин Христов, Михаил Молдов и Лъчезар Тошков, за да дръпнат с 32:19 след 10 минути игра. През втория период усилията на Павел Маринов не бяха достатъчни на гостите, а Венелин Христов, Аверил Угба и Мартин Коцев направиха преднината на „моряците“ 22 точки, с което те стигнаха до 53:33 на голямата почивка.

След паузата ямболии не се отказаха и чрез Павел Маринов, Уил Таварес, Андон Вачев и Георги Герганов сведоха пасива си до 15 точки за 61:76. През последната четвърт Черно море Тича съумя да запази инициативата и чрез Иван Спиров, Мартин Йорданов и Мартин Коцев си осигури успеха, оформяйки крайното 107:87.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Черно море Тича ще почива в следващия кръг в НБЛ. За Ямбол пък предстои домакинство на Берое на 15 октомври. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани