16.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Доволен съм от това, което показват момчетата в последните 2-3...

Васил Евтимов: Доволен съм от това, което показват момчетата в последните 2-3 седмици

Когато сме здрави, можем да играем хубав баскетбол, заяви треньорът на Черноморец

„Аз съм много доволен от това, което показват момчетата в последните 2-3 седмици. Имаме пет победи от шест мача. Второто полувреме го изиграхме почти без център, Макол Моайен направи пето лично нарушение. Останалите момчета стиснаха зъби, играха в защита много добре и съм изключително доволен. Постоянно чувам, че сме били домакинско отборче и сме побеждавали само в нашата зала. Искам да подчертая, че когато губихме мачовете като гости, никога не сме били в пълен състав. Нашата ротация е къса и когато имам повече контузени играчи, тя наистина става такава. Когато сме здрави, можем да играем хубав баскетбол. Надявам се ударът, който получи Мунис Туту, да не е сериозен. Георги Боянов ми се оплака от болки в адуктора. Трябва да проверим неговото състояние, защото стисна зъби и за пореден път показа, че е най-добрият играч в България„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Берое с 91:79 в мач от НБЛ. 

„Постоянно повтарям на Туту, че ако иска да стане голям баскетболист, трябва само да ме слуша. Неговите качества съм ги преценил, знам какво може. Когато той организира играта на Черноморец, ние ставаме много неприятен отбор. Играта ни върви, всичко ни се получава в нападение. Отново вкарваме 91 точки като гости, което е много добре. Доволен съм много от него, небето му е граница“, каза още наставникът на „акулите“, които имат баланс от 10-9 в шампионата. 

„Страшно съм радостен от поканата за националния отбор на Георги Боянов и Симеон Лепичев. Знам колко много труд положи Боянов в последните две години. Най-накрая този труд е оценен. Сигурен съм, че когато се присъедини към тима, ще се раздаде максимално. Доволен съм и за Лепичев, тъй като много израства. Тези 10 мача, които пропусна, искам всички да знаят, че той може би е най-важният играч в нашия тим. Когато не е сред нас, е много трудно да побеждаваме. Върши много работа, която не се вижда в статистиката. Хората, които знаят баскетбола, виждат какво прави и на какво е способен. Затова казвам, че той е най-важният ни баскетболист. Гордея се с това, че ще представляват България, това е голямо предизвикателство„, добави бившият център. 

Надявам се да виждаме по-добър Черноморец. Мога да обещая, че ще продължим да работим и резултатите ще дойдат. Атмосферата е тотално различна в последните няколко мача. Това се усеща, играчите си вярват. Георги Боянов е истински капитан, дадох му тази свобода с напускането на Джъстин Уотс и Кинг Революшън. Показва го всеки ден. Още през миналия сезон беше лидер, докато през този е истински лидер“, завърши Васил Евтимов. 

Черноморец погледна смело към Топ 4 в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани