20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАЛейкърс удариха Мемфис за 1-0 на Запад (видео)

Лейкърс удариха Мемфис за 1-0 на Запад (видео)

16 тройки за "езерняците" срещу Гризлис

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс поставиха успешен старт на участието си в плейофите на НБА през този сезон. „Езерняците“ се наложиха над Мемфис със 128:112 като гости, с което излязоха напред с 1-0 победи в серията от елиминациите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Руи Хачимура поведе колоната на реализаторите за Лейкърс с 29 точки, включително 5 от общо 16-те тройки на своя тим, плюс 6 борби. Остин Рийвс добави 23. Антъни Дейвис вкара 22 точки в добавка към 12 борби и 7 чадъра. Леброн Джеймс приключи с 21 с общо 11 борби и 5 асистенции. ДиАнджело Ръсел се прибра в съблекалнята с 19 точки и 7 асистенции.

Джерън Джаксън Джуниър бе над всички за Мемфис с 31 точки и 5 борби. Дезмънд Бейн остави срещу името си 22, 5 борби и 6 асистенции. Джа Морант и Дилън Брукс останаха съответно с по 18 и 15 точки, като първият не завърши срещата, заради контузия в дясната ръка.

КЛЮЧЪТ: „Езерняците“ стигнаха до аванс от 6 точки след три части игра за 96:90, водени от Руи Хачимура, Леброн Джеймс и Антъни Дейвис. Гризлис започнаха последната четвърт със серия от 11-2, дело на Tайс Джоунс, Дезмънд Бейн, Дилън Брукс и Джерън Джаксън Джуниър, за да излязат напред със 101:98. Гостите обаче отговориха чрез Руи Хачимура, Остин Рийвс, Антъни Дейвис и Леброн Джеймс, за да си върнат водачеството и до финалната сирена не го изпуснаха повече.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Вторият мач между Мемфис и Лейкърс ще бъде на 20 април. 

СТАТИСТИКА ОТ МЕМФИС – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани