11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАЛейкърс увековечиха легендата Коби Брайънт с бронзова статуя (видео)

Лейкърс увековечиха легендата Коби Брайънт с бронзова статуя (видео)

5.7-метрова бронзова фигура на 5-кратния шампион в НБА бе показана на специална церемония в Ел Ей

Лос Анджелис Лейкърс откриха първата от трите статуи, с които ще почетат паметта и наследството на легендарния Коби Брайънт. На специална церемония, състояла се в в Ел Ей, в своята зала, „езерняците“ показаха 5.7-метрова бронзова фигура на 5-кратния шампион в НБА, който си отиде от този свят през 2020 г. след катастрофа с хеликоптер, заедно с дъщеря си Джиана и още седем души.

Статуята показва самият Коби, който напуска терена, след като реализира 81 точки срещу Торонто през 2006 г. Тя е заобилена от пет копия на трофеите на Черната мамба, като се намира на черна основа с форма на триъгълник. Отстрани е поставен и цитат от Брайънт, който гласи: „Оставете играта по-добра отколкото сте я намерили. Когато дойде време да напуснете, направете го като легенда.

За протокола, Коби избра тази поза, така че ако някой има някакви проблеми с това, … Днес е тъжен ден за нас. Тъй като Коби и Джиджи не са тук. Коби имаше подкрепата на толкова много хора, които го обичаха. Този миг не е само за него, но и за всички вас, които сте били зад него. Ел Ей е специален град, който Коби беше толкова горд да представлява. Вие го посрещнахте с отворени обятия и станахте много важни за него, нашето семейство и нашето наследство. Виждам толкова много звезди, които следват стъпките на Коби. Знам, че той би се гордял с това, защото играта беше специална за него“, заяви по време на церемонията вдовицата на гарда Ванеса Брайънт.

Тази статуя може да изглежда като Коби, но всъщност тя показва как изглежда съвършенството, как изглежда дисциплината, как изглежда ангажираността, как изглежда любовта към семейството“, сподели легендата Карим Абдул-Джабар. „Статуята е чудесен принос. Тя улавя човек, замръзнал във времето, като в същото време признава, че причината да има статуя на първо място е, че този човек е вечен.“

На сцената по време на церемонията се появиха още президентът на Лейкърс Джийни Бъс, бившият гард на тима Дерек Фишър и бившият треньор на Коби в тима Фил Джаксън.

Събитието уважиха още Меджик Джонсън, Джери Уест, Майкъл Купър, Михал Томпсън, Пау Гасол, Мета Уърлд Пийс, Карън Бътлър, Ламар Одом, Саша Вуячич, Мат Барнс, Гари Пейтън, Лари Нанс, Джош Пауъл, Карийм Ръш, Девин Джордж, Ей Си Грийн, Владимир Радманович и Тревър Ариза. В публика бяха още Дел Харис, Джим Клиймънс, Лари Дрю, както и Дуейн Уейд, Лиза Лесли, Кандис Паркър, Джамал Крауфърд и Сидни Леру.

Още две статуи на Коби ще бъдат показани в бъдеще – едната ще бъде с №24, a другата с дъщеря му Джиана.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани