12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАЛейкърс с 87 точки в забележително първо полувреме срещу Пеликанс (видео)

Лейкърс с 87 точки в забележително първо полувреме срещу Пеликанс (видео)

"Езерняците" с четвърти успех в последните си пет мача в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 87 точки нанизаха общо баскеболистите на Лос Анджелис Лейкърс преди почивката, за да си гарантират преднина, с която да спечелят срещу Ню Орлиънс със 139:122 у дома в НБА. Това бе 28-ма победа за „езерняците“ в лигата през 2023/2024.

НАЙ-ДОБРИ: ДиАнджело Ръсел реализира 30 точки, от които 6 тройки, и направи 5 асистенции за Лейкърс. Остин Рийвс се отчете с 27. Леброн Джеймс и Руи Хачимура вкараха по 21 точки, като последният направи и 14 асистенции. Антъни Дейвис приключи с 20, 6 борби и 6 асистенции.

Зайън Уилямсън бе най-добър за Ню Орлиънс с 30 точки, 9 борби и 5 асистенци. Брандън Инграм се разписа с 22, 7 борби и 7 асистенции. Си Джей Маккалъм остана с 19 точки.

КЛЮЧЪТ: Лейкърс излязоха напред с 87:74 на голямата почивка, след като изравниха клубния си рекорд от 51 точки във втората четвърт, раздробявайки защитата на Ню Орлиънс в най-резултатното си полувреме през сезона и второто най-добро първо полувреме в историята си. С ДиАнджело Ръсел, който бе с 21 точки, начело всичките петима титуляри отбелязаха поне по 12, докато тимът от Ел Ей навъртя 11 тройки и бе точен в 67.4% от изстрелите си като цяло. До финалната сирена домакините не изпуснаха контрола, записвайки четвърти успех в последните си пет мача.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 февруари Лейкърс ще играят срещу Детройт, докато утре сутрин Ню Орлиънс ще спори с Портланд. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – НЮ ОРЛИЪНС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани