16.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоНБАЛейкърс с титлата в НБА, Леброн изпълни обещанието си към Коби (видео)

Лейкърс с титлата в НБА, Леброн изпълни обещанието си към Коби (видео)

"Езерняците" вече имат 17 трофея от най-силното първенството в света, колкото има и Бостън

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс са новите шампиони в НБА през 2019/2020. Това стана факт, след като “езерняците” се наложиха над Маями със 106:93 и сложиха точка на спора в серията за златото в най-силното първенство в света с 4-2 победи.

И ОЩЕ: Това е първа титла за тима от Ей Ей от 2010 г. насам и общо 17-та в историята му, с което той се изравнява на върха в ранглистата за всички времена с Бостън. Титлата на Лейкърс идва и в най-дългия сезон в историята на лигата, точно 356 дни след като стартира. Това се случи заради забавянането във връзка с пандемията от коронавирус. Освен това, селекцията на Франк Вогъл стана първият отбор, който има аванс преди последната четвърт и печели всичките си 57 мача в редовния сезон и в плейофите.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс оформи трипъл-дабъл за Лос Анджелис Лейкърс, оставяйки срещу името си 28 точки, 14 борби и 10 асистенции. Антъни Дейвис спечели първия си шампионски пръстен, след като се разписа с 19 и 15 борби. Със същия точков актив приключи и Рейджон Рондо, който е част и от шампионския тим на Бостън, завоювал титла №17 през 2008 г.

Бам Адебайо бе най-добър за Маями с 25 точки, 10 борби и 5 асистенции. С по 12 останаха Джими Бътлър и Джей Краудър.

ЛЮБОПИТНО: Във втората си година в Лос Анджелис Леброн Джеймс върна на Лейкърс на върха в най-силното първенство в света. Краля изпълни и обещанието си, дадено през февруари, когато пред препълнените трибуни в “Стейпълс Сентър” заяви, че ще продължи наследството на легендата Коби Брайънт, отишъл си от този свят през януари след катастрофа с хеликоптер заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и още седем души. Във витрината на Лейкърс има пет титли, които са във визитката на Черната мамба.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани