21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАКраля пренаписа историята в НБА, стана MVP на финалите за четвърти път...

Краля пренаписа историята в НБА, стана MVP на финалите за четвърти път (видео)

Крилото се превърна в първия в историята, триумфирал в лигата с три различни отбора и спечелил наградите за Най-полезен играч в последната серия.

Леброн Джеймс продължава да пише историята в НБА, след като изведе Лос Анджелис Лейкърс до първа титла от десетилетие и общо 17-та в клубната му история. Това се случи, след като крилото и съотборниците му подчиниха Маями със 106:93 и приключиха със серията за златото в най-силното първенство в света с 4-2 победи.

В десетия си финал в кариерата Краля завоюва своята четвърта титла. Предишните три са с “горещите” през 2012 и 2013 г. и с Кливланд през 2016 г. Освен това, за четвърти път в кариерата си 203-сантиметровото крило става MVP на финалите. Така 35-годишният баскетболист се превърна в първия в историята, триумфирал в лигата с три различни отбора и спечелил наградите за Най-полезен играч в последната серия.

Двукратният олимпийски медалист със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012 се присъедини към легендата Майкъл Джордан, като двамата са единствените, които имат по 4 приза за MVP на финалите и по 4 награди за Най-полезен играч на редовния сезон в НБА. Но това въобще не е всичко за Леброн Джеймс, който е единственият в историята на лигата със средно по 25 и повече точки в плейофите с три различни отбора, които стават шампиони.

Избор №1 на Кавалиърс в драфта на НБА от 2003 г. се присъедини към легенди като Боб Коузи, Коби Брайънт, Меджик Джонсън и Скоти Пипън, които водят отборите си по асистенции във финали в поне 4 шампионски сезона.

В последния мач от финалите в НБА през 2019/2020 срещу бившия си отбор Маями Леброн Джеймс остави срещу името си 28 точки, 14 борби и 10 асистенции, като оформи своя трипъл-дабъл №28 в плейофите в кариерата си. Той приключи серията със средни показатели от 29.8 точки, 11.8 борби и 8.5 асистенции.

Вижте го сами:  

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани