7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАЛейкърс привлякоха и Марк Гасол

Лейкърс привлякоха и Марк Гасол

Два сезона и $2.6 млн. очакват испанеца в Ел Ей

Лос Анджелис Лейкърс подсилват сериозно състава си за новия сезон. След привличането на Монтрезъл Херъл, шампионите в НБА се разбраха и с Марк Гасол, съобщават медиите отвъд океана.

Според информацията, 211-сантиметровият център ще подпише договор за две години на стойност $2.6 млн. За да се случи това, Лейкърс трейднаха Джавел Макгий в Кливланд плюс два избора във втория кръг на драфта в НБА. “Езерняците” ще вземат Алфонсо МакКини и Джордан Бел.

Марк Гасол ще последва примера на брат си Пау, който бе част от Лейкърс в периода от 2008 до 2014 г. С тима от Ел Ей той има на сметката си титлите в лигата от 2009 и 2010 г.

35-годишният Марк Гасол ще стартира своя 13-ти сезон в най-силното първенство в света. В кариерата си досега двукратният световен шампион с “Ла Фурия” преминава през Торонто и Мемфис отвъд океана, както и през Барселона на Стария континент. Шампион в лигата с Раптърс от 2019 г.

През миналия сезон Марк Гасол записва средни показатели от 7.5 точки, 6.3 борби и 3.3 асистенции в общо 44 мача на Торонто в НБА.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани