7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаБалкан и Рилски спортист в различни групи във ФИБА Къп

Балкан и Рилски спортист в различни групи във ФИБА Къп

ФИБА отново наложи промени във формата на турнира за новия сезон

Заради усложнената обстановка в Европа, свързана с коронавируса, ФИБА промени формата на турнира ФИБА Къп за новия сезон. Срещите от груповата фаза ще се проведат в т.н. “балони”, в периода от 24 до 30 януари 2021 г.

След преразпределението на групите, българските представители Балкан и Рилски спортист попаднаха в различни потоци. Ботевградчани са в група Д, където са още румънските Орадея и Сибиу, както и турският Бешикташ. Рилецо е в група Б, където са украинските Киев и Прометей, както и австрийският Капфенберг.

След изиграване на мачовете от груповата фаза, първите два отбора от всеки поток плюс четирите най-добри трети продължават напред. 1/8-финалите и 1/4-финалите отново ще бъдат във формат “балони”, като те ще се изиграят от 21 до 26 март догодина.

Турнирът ще приключи с Финална четворка, която е планирана от 23 до 25 април 2021 г.

На по-късен етап ФИБА трябва да обяви условията, при които ще се организират “балоните”. Участващите клубове ще имат право да поискат домакинство на тези турнири.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани