8.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаЛевски усложни задачата на Академик в Балканската лига (видео)

Левски усложни задачата на Академик в Балканската лига (видео)

Трети успех за "сините" във втория етап на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски постигна втора поредна и общо трета победа във втория етап на Delasport Балканска лига. Отборът на Тити Папазов се наложи над Академик Пловдив с 89:77 като гост в мач от група C на турнира. Столичани са лидери в своя поток, като имат и 1 загуба, докато тимът на Йордан Янков е трети с баланс от 1-4 и ще трябва да се бори за победа в последния си двубой от групата, както и да се надява на загуби на Сигал Прищина, за да продължи напред.

НАЙ-ДОБРИ: Адонте Паркър завърши с 20 точки и 7 асистенции за Левски. Ивица Радич оформи дабъл-дабъл – 18 и 14 борби. Марио Литъл вкара 16 точки. Лъчезар Димитров отбеляза 10.

Дейшон Найт бе най-резултатен за Академик с 19 точки, 5 борби и 5 асистенции. Николай Николов се отчете с 15. Васил Бачев се прибра в съблекалнята с 14 точки. Николай Титков остана с 12.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на Левски днес направи новото попълнение Зейн Ноулс. Бахамецът получи 12 минути в игра, в които се разписа с 5 точки, 4 борби, 1 асистенция и чадър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите поставиха добро начало на двубоя, повеждайки с 10:4 чрез Адонте Паркър и Марио Литъл. Академик реагира и чрез Николай Николов, Васил Бачев, Дейшон Найт и Робърт Георгиев обърна нещата в своя полза за 26:19 след 10 минути. През втория период пловдивчани стигнаха до двуцифрен аванс след 34:24 чрез Томислав Минков и Николай Титков. Лъчезар Димитров, Марио Литъл и Зейн Ноулс не позволяваха на съперника да направи преднината си още по-голяма. Васил Бачев, Дейшон Найт и Николай Николов обаче поставиха на таблото 49:40 на почивката.  

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата столичани сведоха пасива си до 1 точка чрез Ивица Радич, Марио Литъл и Цветомир Чернокожев. Васил Бачев не сбърка зад дъгата за 57:54, но Левски изравни за 57:57 след кош на Радич. Последваха още няколко успешни акции и от двете страни преди Цветомир Чернокожев и Адонте Паркър да фиксират 66:62 в полза на “сините”. През последната четвърт Николай Николов, Адриян Секулов и Николай Титков върнаха лидерството на Академик за 69:68. Поредното равенство бе на таблото за 69:69 след успешен наказателен удар на Венцислав Петков. Адонте Паркър пък го последва за 73:69, но Васил Бачев остави надежди на пловдивчани за 72:73. Българският шампион направи серия от 12-3, дело на Венцислав Петков, Ивица Радич и Цветомир Чернокожев, за да дръпне с 85:75 и оттам връщане нямаше.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 март Академик Пловдив ще гостува на Апоел Галил Елион, а ден по-късно Левски ще излезе срещу Сигал Прищина.

СТАТИСТИНА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани