20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛевски се измъчи, но взе победа в Шумен (видео)

Левски се измъчи, но взе победа в Шумен (видео)

Марио Литъл поведе колоната на реализаторите за шампионите с 21 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски записа 15-та победа в НБЛ през този сезон. Отборът на Тити Папазов се измъкна срещу Шумен след 72:70 като гост в първия мач от 22 кръг в мъжкия ни шампионат. Столичани имат в актива си и 7 загуби, като се намират на трето място в класирането, докато селекцията на Янко Янков е с баланс от 3-19 и e на девета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: В този двубой Левски бе без Ивица Радич. В негово отсъствие Марио Литъл се разписа с 21 точки и 5 асистенции. Адонте Паркър добави 18. Зейн Ноулс приключи с 12 точки и 8 борби.

Александър Милов бе най-добър за Шумен с 21 точки и 6 борби. Маркъс Майърс вкара 19 плюс 9 асистенции. Деян Биелич оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 12 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Шумен взе нещата в свои ръце още в началото и след 10 минути игра поведе с 19:14, воден от Маркъс Майърс и Александър Милов. През втория период гостите на няколко пъти намаляваха изоставането си до 3-4 точки чрез Марио Литъл и Цветомир Чернокожев, но новакът в шампионата фиксира 35:28 в своя полза на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата шуменци не отстъпваха и дори направиха преднината си 11 точки чрез Деян Биелич, Милош Чойбашич и Виктор Серафимов. Левски отговори чрез Станислав Ваклинов и Адонте Паркър, за да се доближи за 42:43. Шумен направи серия от 8-0, дело на Маркъс Майърс и Александър Милов, за 51:42. Марио Литъл и Асен Великов държаха столичани близо до противника, който бе напред с 55:47. През последната четвърт шампионите се вдигнаха на щурм и чрез Цветомир Чернокожев, Марио Литъл и Зейн Ноулс обърнаха за 61:60. Надлъгването продължи преди два успешни наказателни удара на Марио Литъл да изведат финалиста за Купа България 2022 напред с 69:67 28 секунди преди сирената. Последваха няколко пропуска за Шумен, а „сините“ с успешни наказателни удари стигнаха до +5 точки в своя полза. Маркъс Майърс с тройка пък оформи крайното 70:72.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 април Левски ще приеме Академик Пловдив, а ден по-късно Шумен ще гостува на Ямбол. 

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани