9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл се измъкна в последната минута в Ямбол

Левски Лукойл се измъкна в последната минута в Ямбол

Столичани заличиха двуцифрен пасив за обрат в зала "Диана"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл спечели за втори път в последните 48 часа в НБЛ. В зала “Диана” тимът на Тити Папазов надви Ямбол с 87:80 като гост в първия мач от 22 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Венцислав Петков отбеляза 21 точки за Левски Лукойл плюс 6 борби и 6 асистенции. Кийт Бенсън се разписа с 19 и 7 борби. Чавдар Костов се отчете с 14 точки и 7 борби. Ракуан Мичъл приключи с 12 точки.

Ерик МакГил бе много полезен за Ямбол и оформи дабъл-дабъл – 22 точки и 10 асистенции в добавка към 5 борби. Уили Атууд финишира с 21. Дарин Иванов реализира 17 точки. Андрей Иванов остана с 10 и 4 борби.

И ОЩЕ: И в двата състава имаше отсъстващи баскетболисти. За столичани не играха Христо Захариев, Данило Тасич и Йордан Минчев. Ямболии не можеха да използват Иван Лилов, Франклин Уилямс и Кръстан Кръстанов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало и няколкото смени на водачеството Левски Лукойл излезе напред в края на първата част с 22:21 след успешни акции на Ракуан Мичъл. През втория период ямболии взеха нещата в свои ръце и чрез Ерик МакГил, Уили Атууд и Дарин Иванов обърнаха до 45:34.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата чрез Чавдар Костов и Венцислав Петков столичани се доближиха на 2 точки, а проблемите за домакините се увеличиха, след като Андрей Иванов напусна паркета с пет лични нарушения. Ямбол все пак намери начин да отвърне чрез Уили Атууд и Ерик МакГил за 65:57. През последната четвърт агресията на гостите си увеличи и те стигнаха до пълен обрат чрез Герасим Николов, Тайрън Брейзълтън и Чавдар Костов за 70:69. Ямболии, останали и без Уили Атууд, напуснал терена с 5 фаула, отвърнаха с няколко тройки на Дарин Иванов и Александър Матушев. От другата страна и Венцислав Петков не трепна зад дъгата за 79:78. 1.13 мин. преди сирената и Стоян Петков се отправи към пейката заради натрупани лични нарушения, а Кийт Бенсън сложи на таблото равенство за 80:80, след като Ерик МакГил бе дал крехък аванс на Ямбол. Кош на Чавдар Костов и пет успешни наказателни удара на Венцислав Петков донесоха победата на Левски Лукойл за 87:80.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: “Сините” имат баланс от 16-4, което ги поставя на второ място. Ямболии пък са със 7 успеха и 12 поражения, което им отрежда шеста позиция в подреждането.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Левски Лукойл ще почива в следващия кръг в НБЛ, а Ямбол ще гостува на Академик Пловдив на 1 април.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани