7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл остава перфектен в НБЛ

Левски Лукойл остава перфектен в НБЛ

Столичани се справиха с Черноморец за пета поредна победа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл отново си върна първото място в НБЛ. Това се случи, след като селекцията на Тити Папазов се справи с Черноморец с 81:68 у дома в двубой от 5 кръг в първенството при мъжете.

НАЙ-ДОБРИ: Данило Тасич нямаше спиране за Левски Лукойл и приключи с 29 точки, 10 борби и 5 асистенции. Чавдар Костов добави 24. Венцислав Петков се разписа с 15 точки, 5 борби и 5 асистенции. Раян Райт грабна 10 борби.

Дианте Болдуин бе много полезен за Черноморец и оформи първия си дабъл-дабъл в НБЛ – 20 точки и 10 асистенции, които допълни с 5 борби. Марвин Смит финишира с 13 и 7 борби. При дебюта си центърът Уендъл Люис вкара 10 точки. Константин Коев овладя 11 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините си осигуриха двуцифрена преднина още през първото полувреме и чрез Данило Тасич, Чавдар Костов и Венцислав Петков излязоха напред с 47:32. След паузата Левски Лукойл стигна до аванс от 20 точки, но Черноморец не се предаде и през последната четвърт сведе пасива си до 7 точки чрез Дианте Болдуин, Марвин Смит и Уендъл Люис. Опитът на носителя на Купа България 2020 натежа в края, което му донесе и успеха с 81:68.

И ОЩЕ: Столичани все още нямат загуба през този сезон, като са с баланс от 5-0, докато бургазлии са седми с 1 успех и 3 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 декември Левски Лукойл ще гостува на Спартак Плевен, а Черноморец ще приеме Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани