9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияПърви домакински успех за Академик в НБЛ през този сезон

Първи домакински успех за Академик в НБЛ през този сезон

Отборът на Йордан Янков надделя над Ямбол

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив спечели за първи път у дома в НБЛ през 2020/2021. В своята зала “Сила” отборът на Йордан Янков надделя над Ямбол с 83:67 в последния мач от 5 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Обрад Томич наниза 18 точки за Академик Пловдив, които допълни с 6 борби. Адриян Секулов и Васил Бачев добавиха по 16. Николай Титков се разписа с 12 точки.

Ерик МакГил бе най-резултатен за Ямбол с 21 точки. Дарин Иванов вкара 17. Андрей Иванов грабна 13 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: През първото полувреме пловдивчани имаха крехък аванс, който поддържаха. Ямболии обаче не оставяха съперника да се откъсне и чрез Дарин Иванов и Ерик МакГил намалиха до 31:34 на голямата почивка. След паузата Академик не изпусна инициативата и чрез Васил Бачев, Адриян Секулов и Николай Титков фиксира 58:51. През последната четвърт домакините не намалиха оборотите и водени от Обрад Томич стигнаха до победата с 83:67.

И ОЩЕ: Пловдивчани са с баланс от 3-2, което им отрежда трето място в класирането, докато ямболии са с 1 победа и 3 загуби, колкото има и седмия Черноморец.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 декември Академик ще гостува на Черноморец, а Ямбол ще играе срещу Берое.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани