7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл наказа 20-те грешки на Спартак (видео)

Левски Лукойл наказа 20-те грешки на Спартак (видео)

Пети пореден успех на столичани в НБЛ

KAKВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл спечели за пети пореден и общо 18-ти път в НБЛ през този сезон. В зала „Балканстрой“ тимът на Тити Папазов се наложи над Спартак със 116:84 като гост в мач от 24 кръг в мъжкия ни елит. Столичани имат в актива си и 4 загуби, като заемат второ място в класирането, докато плевенчани са с баланс от 4-16 и са осми.

НАЙ-ДОБРИ: Днес за Левски Лукойл не играха Венцислав Петков и Герасим Николов, а в тяхно отсъствие Ракуан Мичъл се отчете с 20 точки и 8 асистенции. Данило Тасич добави 19 и 10 борби. Чавдар Костов вкара 18. Христо Захариев и Кийт Бенсън се разписаха с по 16 точки.

Спартак бе без Горан Остоич, Цветослав Острев и Венелин Христов. От техните колеги Ивко Ивков отбеляза 17 точки. С по 14 финишираха Мартин Маринов и Николай Маринов. Димитър Маринчешки и Тодор Тодоров останаха съответно с по 13 и 12.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Столичани бяха по-концентрирани в началото и дръпнаха с 11:2 чрез Данило Тасич, но Спартак намали до 14:15 чрез Мартин и Николай Маринови. Левски Лукойл наказа поредица от грешки на съперника, за да стигне до 35:19 след 10 минути игра. През втория период „сините“ не изпуснаха преднината си и дори я увеличиха до 23 точки чрез Ракуан Мичъл и Христо Захариев, а усилията на Мартин Маринов не бяха достатъчни на домакините, които изоставаха с 39:61 на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Спартак на няколко пъти сваляше пасива си под 20 точки чрез Ивко Ивков и Димитър Маринчешки, но остана без още двама играчи от ротацията си, след като Любен Пасков бе изгонен след две поредни технически за реакция след съдийско отсъждане. Мартин Маринов пък напусна терена, изчерпал лимита си от пет лични нарушения. За гостите контузия в левия крак получи Тайрън Брейзълтън. През последната четвърт нищо на паркета не се промени, а финалната сирена прозвуча при 116:84 в полза на Левски Лукойл.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 април отборът от столицата ще се изправи срещу Балкан, а Спартак Плевен ще гостува на Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани