7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл мина кота 100 в Ямбол

Левски Лукойл мина кота 100 в Ямбол

Христо Захариев даде тон на столичани с 23 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След повече от месец пауза, Левски Лукойл си върна еднолично първото място в НБЛ. Селекцията на Тити Папазов не се затрудни с Ямбол след убедителното 105:75 като гост в последния мач от 4 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев завърши с 23 точки и 7 борби за Левски Лукойл, като бе безгрешен от средно разстояние – 6/6. Венцислав Петков добави 18. Тайрън Брейзълтън се отчете със 17 точки и 7 асистенции. Данило Тасич и Чавдар Костов вкараха съответно по 14 и 12. Отсъстваше капитанът Асен Великов, който е претърпял операция и ще бъде извън терените до края на януари.

Иван Лилов бе най-добър за Ямбол с 16 точки и 5 асистенции. Андрей Иванов го последва с дабъл-дабъл от 15 и 10 борби. Дарин Иванов остана с 13 точки.

СТАТИСТИКА НЕ ЛЪЖЕ: След равностойна първа четвърт, “сините” си осигуриха двуцифрена преднина до голямата почивка за 50:39. В началото на третата четвърт гостите направиха серия от 12-2, с която увеличиха аванса си до 79:59. През последните 10 минути столичани не намалиха оборотите и дръпнаха с 32 точки, което се оказа достатъчно за крайното 105:75.

И ОЩЕ: Носителят на Купа България 2020 все още няма поражение през този сезон, като има в актива си 4 победи. Ямболии пък са с баланс от 1-2 и са осми.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 декември Левски Лукойл ще приеме Черноморец, а Ямбол ще гостува на Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани