5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаЛевски Лукойл добави още двама българи към състава си за квалификацията в...

Левски Лукойл добави още двама българи към състава си за квалификацията в Шампионската лига

Милен Захариев и Мартин Петров са сред 12-те на столичани за пресявките в турнира

Левски Лукойл добави още двама играчи към състава си, който бе картотекиран в Шампионската лига за квалификацията. Това са Милен Захариев и Мартин Петров.

Милен Захариев има мачове за столичани през 2015/2016. Освен това, гардът е познат на родните фенове от изявите си с екипите на Академик София, Черноморец, Спартак Плевен, Академик Пловдив и Академик Благоевград. 191-сантиметровият баскетболист се изявява и с немските Хаген, Гревенбройх, Итцехое и Швелм.

Мартин Петров е гард, висок е 183 см. Развитието му е свързано с Академик София, Спортни таланти и Черноморец. През миналия сезон той бе част от състава на НСА в ББЛ А група, където записва средно по 14.7 точки, 3.9 борби и 4.3 асистенции в общо 36 мача.

Бройката до 12 в състава на „сините“ за пресявките в ШЛ допълват Асен Великов, Чавдар Костов, Христо Захариев, Венцислав Петков, Цветомир Чернокожев, Станислав Ваклинов, Лъчезар Димитров, Николай Михайлов, Даниел Кунторов и Александър Папазов.

Квалификацията в Шампионската лига, която ще се проведе у нас, ще бъде между 14 и 18 септември. Първият съперник на Левски Лукойл ще бъде Прометей, а срещата ще се играе на 14 септември от 18.30 ч. в „Арена Армеец“. Другите тимове, които ще пристигнат в София са Парма, Апоел Ейлат, Льо Ман и Опава.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани